La Transéquia recull 2.888 euros per a un projecte de Càritas Manresa

Dels 3.782 participants en la darrera edició de l'esdeveniment, prop de 2.900 van donar un euro solidari

Es destinaran a una iniciativa socioeducativa de gestió d’un hort col·lectiu de forma ecològica

Acte simbòlic de donació dels diners de la Transèquia a Càritas Manresa

Acte simbòlic de donació dels diners de la Transèquia a Càritas Manresa / Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia

Redacció

La Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia ha fet entrega, aquest dijous al matí, a Càritas Manresa dels 2.888 euros solidaris recollits durant la darrera Transéquia. L’acte ha comptat amb la presència de Josefina Farrés, directora de Càritas Manresa; Antoni Ventura, vicepresident de la Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia, i Eudald Serra, coordinador de la Transéquia. L’acte s’ha portat a terme a la casa Costafreda de Manresa, seu del projecte de Càritas, Activa’t prelaboral. Taller d’aprenentatge hortícola.

Un moment de la presentació del projecte a responsables de la Transéquia, amb la presència de membres de Càritas

Un moment de la presentació del projecte a responsables de la Transéquia, amb la presència de membres de Càritas / Fundació Aigües de Manresa-Junta de la Séquia

Tant Càritas com el Parc de la Séquia han volgut mostrar al seu agraïment a les 2.888 persones que van participar en la donació de l’euro solidari, que permetrà col·laborar en l’ampliació del projecte de Càritas. Després de l’acte d’entrega, Ventura i Serra l'han pogut conèixer de la mà d’alguns dels seus usuaris. Es tracta d'una iniciativa socioeducativa de gestió d’un hort col·lectiu de forma ecològica, promocionant l’autoconsum i el reforçament de la xarxa social i comunitària

L’objectiu és establir un espai que permeti l’adquisició de competències bàsiques, principalment l’idioma; l’aprenentatge en la gestió d’un hort per a autoconsum, i l’autoabastiment de productes hortícoles de qualitat. Tot això, afavorint el suport mutu i prevenint l’aïllament social. S’adreça a dones i a homes de totes les edats, preferentment persones nouvingudes en situació administrativa irregular i que necessitin ocupar el temps i crear relacions socials. 

Un gest voluntari

La Transéquia 2024 es va celebrar el passat 3 de març i va comptar amb 3.782 participants. L'opció de participació en la donació d’un euro solidari és voluntària i cada any es destina a un col·lectiu diferent.