Esquerra a Manresa creu que ha viscut un aterratge suau després del 12-M

ERc perd cinc punts respecte les europees del 2019, i en recupera també cinc respecte les del Parlament de fa un mes

Esquerra a manresa ha fet seguiment dels resultats al local de la plaça Major

Esquerra a manresa ha fet seguiment dels resultats al local de la plaça Major / OSCAR BAYONA

Jordi Morros

Jordi Morros

Un aterratge suau després dels mals resultats de les eleccions al Parlament del passat mes de maig. Així és com s’ha viscut a Esquerra a Manresa la nit electoral de les europees al local del partit, a la plaça Major.

A Manresa, Esquerra ha obtingut 3.812 vots, el que suposa el 18%. Són cinc punts menys que les darreres europees del 2019, i cinc punts més respecte a les del Parlament de fa un mes. D’aquí l’aterratge suau.

En el moment en què s’ha fet públics els resultats, poc després de les 11 del vespre amb tothom assegut davant la pantalla de la televisió i dels mòbils, hi ha hagut aplaudiments quan s’ha confirmat que la candidatura Ara Repúbliques manté els tres eurodiputats. «El Molina serà eurodiputat», s’ha sentit a dir. Almenys dos anys i possiblement l’última etapa de la legislatura, tenint en compte que es tracta d’una agrupació de partits -Bildu, BNG i Ara més de les Illes- que assumiran la seva representació en funció dels vots que hagin obtingut.

L’alcalde de Manresa, Marc Aloy, ha opinat que «es constata que en funció de les eleccions i dels caps de llista, hi ha una volatilitat molt gran, amb una tendència a decréixer del bloc independentista i una tendència a l’alça del bloc socialista».

També ha considerat rellevant que Ara Repúbliques hagi estat la quarta força més votada a l’estat.