Avantatges de tenir un gat a casa

Són més necessaris del que ens pensem

Ens ajuden en moltes ocasions de la nostra vida diària

Gats

Gats / getty images

Eva Remolina / AMIC

Els gats són mascotes afectuoses i alegres, i la seva companyia proporciona molts beneficis als seus propietaris, entre els quals destaquen:

1. Reducció de l'estrèsEstà demostrat que passar temps amb un gat redueix l'ansietat. Acariciar-lo, és una activitat molt relaxant.

2. Requisits de l'espai: Els gats són animals que requereixen menys espai que altres mascotes, com els gossos. No necessiten jardins grans i poden viure en pisos més petits.

3. Autosuficiència: Els gats són animals relativament independents. No necessiten l'atenció constant que requereixen els gossos, com és el cas de la seva neteja personal.

4. Control de plagues: Els gats són molt útils per controlar plagues de rosegadors a casa. La seva instintiva habilitat de caça pot mantenir la població de ratolins a ratlla.

5. Educatius per als nens: Tenir un gat és una oportunitat perquè els nens aprenguin sobre la responsabilitat, l'empatia i les cures als animals.

6. Reconeixement emocional: Molts propietaris de gats afirmen que els seus gats poden llegir les seves emocions i oferir consol quan estan tristos o ansiosos.

7. No requereixen passejades a l'exterior: Es poden entretenir i exercitar dins de casa o a través de jocs interactius, i per això són aconsellables per a persones amb poca mobilitat que no poden sortir de casa o caminar durant molta estona.

8. Longevitat: En general, els gats tenen una vida més llarga que molts gossos, la qual cosa permet una relació a llarg termini amb la teva mascota.

El primer pas serà fer un registre de les colònies de gats

Els nostres amics els gats / AJUNTAMENT DE CALAF

Tot i aquests avantatges, és important recordar que tenir una mascota comporta responsabilitats, ja que has de vetllar pel seu benestar i proporcionar-li les cures i l'afecte que necessita.