Els 10 noms canins més populars a Espanya

La cultura de l'entreteniment hi té molt a veure

Tot i que, la tradició també es manté

El millor nom per la teva mascota

El millor nom per la teva mascota / @ lookstudio

R.P.

Les nostres mascotes han d'estar al dia i com no podien ser menys, els seus noms també s'actualitzen i modernitzen, igual que el nom dels nadons. Cada any, apareixen nous noms per a nens o mascotes. Però, sabeu d'on provenen els noms escollits? De pel·lícules. Segons Rover.com, moltes mascotes porten noms de personatges de ciència-ficció o animació infantil. L'informe elaborat per l'empresa de cura de mascotes Rover ens revela els noms de les mascotes espanyoles.

Aquest informe analitza les dades de milions de noms de gossos presentats pels pares de les mascotes, per tal de conèixer les principals tendències del país, destaca que, com cada any, els espanyols continuen sent fidels als noms tradicionals dels seus amics. Com a resultat, Luna és oficialment el nom més popular a Espanya, seguit de Coco, Nala i Kira.

Què recopila aquest estudi?

D'una banda, recull els deu noms de mascotes més populars a Espanya per volum i, per l'altra, revela quins són els noms que han augmentat més aquest any, els que tenen una tendència al rànquing del 2023. 

Merlí i Peka són alguns dels més "moderns" aquest any.

Top 10 dels noms de gossos més populars el 2023

1. Lluna

2. Coco

3. Nala

4. Kira

5. Thor

6. Lola

7. MAX

8. Simba

9. Bimba

10. Zeus

10 millors noms de gossos el 2023

1. Suko

2. Samson

3. Merlí

4. Peka

5. Lleó

6. Dido

7. Hodor

8. Pochy

9. Dolç

10. Diumenge

I com es diu el teu gos?

I com es diu el teu gos? / @ rawpixel.com

Nom de la pel·lícula

Com podem veure, el món de l’entreteniment, a través de pel·lícules o personatges de televisió, continua influint a l'hora d'escollir els noms per a mascotes. Les històries i els personatges no deixen d'inspirar els propietaris sobre els noms dels seus gossos i aquesta tendència sembla evolucionar constantment a mesura que cada any s'incorporen noves pel·lícules i personatges al panorama cultural.

Barbie n'és un exemple. Tant és així que Alan, el millor amic de Ken a la gran pantalla, ha estat una font d'inspiració per als propietaris a l’hora d’escollir el nom de la seva mascota amb un creixement significatiu (+103%). I no és l’únic, ja que la seva presència també ha augmentat a la llista de noms preferits per a gossos (+53%). Barbie, però, no ha estat gaire popular quan opta pels noms, descendent a la llista (-111%). Ara, la pel·lícula ha aportat una incorporació fresca i acolorida a les opcions de nom de gos per aquest any, i el seu nom és Pink.

Altres pel·lícules, com Guardians of the Galaxy 3, apareixen a la llista dels més inspiradors a l'hora d'escollir noms de mascotes, com per exemple, que ocupa el segon lloc en popularitat pel que fa a noms de pel·lícules, seguits de Groot i Rocket.

Per la seva banda, Woody, de la pel·lícula Toy Story, també lidera el rànquing amb la primera posició en popularitat.

I ... Atenció! Per primera vegada, la llista inclou gossos anomenats Aitana, Byza, Ferxxo, Lipa, Quevedo, Swift, Yatra i Indigo, filla d’Eva Luna i Camilo; aquests noms reflecteixen la diversitat i la influència de la música moderna i la cultura pop en els nostres temps.