Li puc donar maduixes a la mascota?

Aquesta pregunta de segur que te l'has fet en diverses ocasions

Et responem si els hi pots donar i els beneficis de les maduixes

Puc donar maduixes al meu gos?

Puc donar maduixes al meu gos? / @ azerbaijan_stockers

M.A.R.

Les mascotes són la nostra salvació: ens fan companyia, ens obliguen a passejar, ens donen amor i només demanen un llit, menjar, amor i passar estones de joc i passeig amb elles. També hi ha mascotes que necessiten moltes menys cures, com els gats; els quals són molt independents i no ens necessiten tant i tampoc fa falta que els portem a passejar. Tot i que, això ja posat de moda. En aquest article t'explicarem que pot menjar la teva mascota, per què de segur que en més d'una ocasió has optat per donar-los menjar d'humà, oi? I maduixes; ho has provat? T'expliquem què passa si els hi dones.

Hi ha alguns aliments que poden ser bons per a ells, però altres no. Els animals tenen unes funcions intestinals diferents de les nostres i no tot el que és normal per nosaltres, pot no ser-ho per a ells en qüestions alimentàries. 

Els aliments que no són pinso

Els aliments que podem donar a les nostres mascotes i els que no. Aquest dubte sempre ens acompanya perquè no tenim tots els coneixements necessaris per saber-ho. Hi ha persones que aconsellen donar-los menjar d'humans i d'altres consideren, totalment, el contrari. La realitat és que els gossos poden ingerir una gran quantitat d'aliments que habitualment mengem.

Quins aliments puc donar al meu gos?

Quins aliments puc donar al meu gos? / freepik

Els gossos mengen o no maduixes

Els gossos sí que poden menjar maduixes perquè són riques en fibra, vitamina C i antioxidants. És una altra de les fruites que poden menjar els gossos i, a més, és de les seves preferides. Són molt nutritives, però també àcides i amb un considerat contingut de sucres, així que no les utilitzis diàriament a la seva dieta. Dona-li només de 2 a 6 peces.

No hem d'oblidar que les fruites són riques en sucres, de manera que el consum d'aquestes ha de ser moderat.

Aportació de beneficis

  • Aporten vitamina C
  • Contenen vitamina K
  • Contenen vitamina B1
  • Aporten vitamina B6
  • Són riques en fibra
  • Aporten minerals en magnesi i coure
  • Milloren el sistema immunitari
  • Ajuden a endarrerir l'envelliment