Moià viu una concorreguda festa dels Tres Tombs

La celebració de Sant Antoni completava el cicle festiu d’hivern, iniciat per Sant Sebastià

Joan Capdevila

Moià ha conclòs aquest cap de setmana el cicle de festes d’hivern amb uns Tres Tombs que aquest diumenge han omplert el nucli antic del poble de carruatges i cavalleries, i de públic per veure’n el pas. Unes festes que es van obrir el 20 de gener amb les celebracions d’homenatge la patró de la vila, Sant Sebastià, i que van tenir continuïtat dos dies després amb la interpretació de les danses tradicionals a la plaça del CAP: el Ball del Ciri, el de Garrofins, el de bastoners i el Ball de Gitanes.

Aquest cap de setmana era el torn, doncs, de la Festa de Sant Antoni, que ja va tenir actes previs dissabte, però que va desenvolupar l’activitat central diumenge, començant amb la concentració dels participants a la cavalcada de Sant Antoni per fer el guarniment de cavalls i carruatges. A les 11 es va formar la comitiva que tot seguit va desfilar pels carrers de la vila, encapçalada pel banderer d’aquesta edició, Marc Pardo.

Al migdia es va fer la benedicció i els Tres Tombs, i es va iniciar pròpiament la cercavila que va ser especialment concorreguda pel que fa a públic a l’avinguda de la Vila. S’hi van poder veure una bona varietat de carruatges, desenes de genets i l’habitual presència de tractors tibant remolcs tematitzats. La comitiva va comptar amb també la participació musical de Som-hi de caraband i Grallers de Moià, i es va cloure amb la interpretació del Ball de contrapàs curt de Moià.