Dedueix-te el cotxe elèctric a la Renda: t'expliquem com fer-ho!

Tenir un vehicle elèctric té un munt d'avantatges

La sostenibilitat i l'estalvi estan garantits

Les deduccions pel teu vehicle elèctric

Les deduccions pel teu vehicle elèctric / @ user6702303

Telva Somoza Vázquez

Des de fa uns anys està en auge comprar-se un cotxe híbrid o elèctric i no perquè sí, sinó perquè no sabem com acabarà el tema de la benzina i el dièsel. A part, la contaminació que es genera a través de la combustió d'aquests combustibles és molt alarmant i les constants restriccions per entrar amb el vehicle a les ciutats, està fent que cada vegada més usuaris optin per un vehicle sostenible. Comprar un cotxe elèctric té un munt d'avantatges, te'ls expliquem.

Avantatges de comprar un cotxe elèctric

  • Si el teu vehicle té unes emissions menors o iguals a 120 g/km, estarà exempt de pagar l'impost de matriculació
  • Tindràs fins a un 75% de bonificació en l'impost de circulació
  • Si ets autònom o tens una empresa, et podràs reduir l'IRPF en un 30%, sempre que el valor del cotxe no superi els 40.000 euros.

En resum, l'estalvi econòmic és un dels reclams del cotxe elèctric, però sabies que també pots deduir la compra a la declaració de la renda? El pla MOVES III ha estat ampliat fins al juliol del 2024 i no és incompatible amb la deducció de part de la compra, t'expliquem com fer-ho i els requisits a tenir en compte.

Què podem deduir?

Els vehicles beneficiats per aquesta deducció són els recollits a IDAE per al Pla MOVES, a més dels punts de càrrega. És a dir, híbrids endollables, elèctrics purs i motocicletes elèctriques adquirits entre el 30 de juny de 2023 i el 31 de desembre de 2024. Amb el punt de càrrega, la deducció es practica durant el mateix període en què es finalitza la instal·lació amb un màxim de 4.000 euros.

El màxim deduïble és d'un 15% de compra, que no superarà els 20.000 euros, i és compatible amb la compra a terminis. Això sí, haurem de completar un 25% del pagament abans de finalitzar el 2024, és a dir, entre el 30/06/2023 i el 31/12/2024, i que la compra es faci efectiva abans de finals del 2026. Aquest requisit exigeix retallar el finançament a 24 mesos, un termini que elevarà la quota mensual dràsticament.

L'estalvi està servit amb els vehicles elèctrics

L'estalvi està servit amb els vehicles elèctrics / freepik

Com comentem, aquest estalvi se suma també a les subvencions del MOVES III que, com bé sabem, arriben amb una mica de trampa. Es consideren guanys patrimonials, per la qual cosa s'ha de declarar a l'IRPF anual. A més, com que la base màxima és de 20.000 euros, tant si compres un vehicle de 30.000 € com de 100.000 euros, sempre seran els 3.000 euros de deducció.