Mor la bibliotecària manresana Marta Gonzàlez, afectada per ELA

Llicenciada en Geografia i Història havia estat diagnosticada de la malaltia el juny del 2021

El funeral tindrà lloc demà dilluns a les cinc de la tarda a Mèmora de Manresa

MARTA GONZALEZ EN UNA IMATGE D'ARXIU

MARTA GONZALEZ EN UNA IMATGE D'ARXIU / Oscar Bayona

Redacció

Ha mort als 60 anys Marta Gonzàlez Esquerdo, manresana que havia estat bibliotecària de l'Ateneu les Bases fins que la malaltia de l'ELA ( Esclerosi Lateral Amiotròfica) la va obligar a deixar la professió. Va ser diagnosticada de la malaltia el juny del 2021. Llicenciada en Geografia i Història, havia estat vinculada al Centre d'Estudis del Bages

Justament el passat mes de juliol en una entrevista a Regió7 va deixar testimoni de la seva malaltia i de les moltes limitacions que porta als que la pateixen. La seva esperança era que "la malaltia evoluciones el més lentament possible, tot i que el deteriorament és inevitable i irreversible". El que més li molestava de la malaltia era haver perdut la parla, el que, segons ella, li feia deixar enrere la seva identitat.

La manresana va voler fer pública per donar visibilitat a la gent que, com ella, patia la seva malaltia. "T'empresona dins del teu propi cos", explicava. Gonzàlez també va remarcar la manca de recursos públics cap als afectats. "Tenen poca sensibilitat i els falta humanitat a aquests polítics", opinava.

Marta Gonzàlez deixa marit i dos fills. El funeral tindrà lloc dilluns 16 d'octubre a les17 h a Mèmora de Manresa.