Què puc fer aquest cap de setmana a la Catalunya central?

Et presentem un recull de les millors propostes per gaudir els pròxims dies a les comarques de l'àmbit de cobertura de Regió7

La Pubilla i l'Hereu en una imatge d'arxiu

La Pubilla i l'Hereu en una imatge d'arxiu / Arxiu/Eudald Redó

Redacció

Les comarques de la Catalunya central presenten un bon grapat de propostes per sortir de casa aquest cap de setmana. N'hem fet una selecció per a tu.

BALSARENY

Festa major: Divendres, a les 17 h, al Casal Cívic, quinto i concurs de truites amb l’Associació dels Ametllers. A les 23.30 h, a la sala Sindicat, concert Ectrobacasis, amb la Camerata Bacasis i Dj Arzzet. Amb la col·laboració de la Coral Sant Esteve de Balsareny. Entrades: 3 euros. Venda anticipada. Dissabte, a les 22 h, a la sala Sindicat, concert Nos sobran los motivos, de tribut a Joaquín Sabina. Venda anticipada. 

CASSERRES

  • 26a Fira del comerç i artesania i 42a trobada de caramelles: Diumenge, al matí, fira al passeig Bisbe Comellas, plaça Santa Maria i carrer Camí de Cardona. També hi haurà l’11a trobada de cotxes clàssics. Es farà un sorteig de 4 vals de 50 euros cadascun. A les 9 h, coca i xocolata per a tothom i tres sardanes amb la Cobla Berga Jove. A les 10 h, cercavila amb tots els grups de caramelles i la Cobla Berga Jove. A les 11 h, benvinguda de les autoritats i cantada dels grups participants. 

MANRESA

  • 9a trobada de gegants a Manresa: Diumenge, a les 9 h, plantada a Casa Caritat. A les 11 h, cercavila des de la Ben Plantada passant per Crist Rei, Sant domènec i Plana de l‘Om, fins arribar a la plaça Major. A les 13 h, presentació i balls de les colles.

MURA

  • Trobada de gegants: Diumenge, a les 13 h, celebració dels 18 anys dels gegants Tina i Janot, amb una cercavila amb la participació de cinc colles. 

ROCAFORT

  • Festa major: Dissabte, a les 11 h, a la plaça Nova i sala del Tap, Rocapop en viu (mercat d’intercanvi) i xerrada popular. A les 18 h, a la sala del Tap, taler de circ amb Pili i Mili. A les 23 h, a la sala del Tap, concert sorpresa i dj. Diumenge, a les 11 h, a la plaça Nova, Escape Street amb Lluc Bataller. A les 13.30 h, al camp d‘esports, arrossada popular (cal fer inscirpció anticipada) i cafè musical improvisat. Dilluns, a les 9.30 h, missa solemne i, tot seguit, cercavila de gegants. A les 11.30 h, al Casal de Rocafort, entrega del 25è Premi de poesia Josefina Oliveras. A les 12.30 h, a la plaça Nova, Sarau Folk i vermut.

SALLENT

  • Mes de la cultura: Dissabte, a les 9 h, al Club Petanca Sallent, torneig de petanca social. A les 12.30 h, al passeig Guillem Viñas, al barri del Poble Nou, concert-vermut amb el grup musical Lur. Servei de furgoteques. A les 16.30 h, al passeig Guillem Viñas, al barri del Poble Nou, espectacle itinerant El meu amic Brutus, amb jocs contes i danses. A les 18 h, a la Fàbrica Vella, cinema infantil amb la pel·lícula La mama és pura pluja. Entrada gratuïta amb crispetes. A les 20.30 h, a la Fàbrica Vella, cinema amb el Cicle Gaudí amb la pel·lícula La Maternal. Entrades: 4,5 euros; i 3 euros per a joves i majors de 65 anys. Diumenge, a les 8 h, a l’envelat, darrera les pistes de tennis, 51è Campionat de Catalunya Ocellaire de la Federació Catalana de caça d’ocells fringíl·lids. Organització: Ocellaires Sallentins.

SANT JOAN DE VILATORRADA

  • Festa de la Primavera: Diumenge, 28a caminada popular, amb dos recorreguts, un de curt i un de llarg, per la falda de Collbaix per descobrir els vestigis de la vinya. Preu: 8 euros, en línia; 10 euros, presencial; i 4 euros infants fins a 12 anys. Inscripcions: inscripcions.cat/caminadasantjoanv2023 o el mateix dia davant de Cal Gallifa a partir de les 8 h. Samarreta de regal.

ST. SALVADOR DE GUARDIOLA

  • Sant Marc: 28è homenatge a la gent gran i Fira del pa i del vi: Divendres, a les 11 h, a la Masia del Calvet, taller-demostració d’art floral: Celebrem Sant Jordi, a càrrec de Rosa d’Abril. Cal fer inscripció: 93 835 80 25. Dissabte, a les 12 h, a l’església de Sant Salvador de Guardiola, missa solemne dedicada al col·lectiu de la gent gran. S’acompanyarà l’ofici pel cor parroquial. A les 13.30 h, al pavelló, dinar de germanor del 28è homenatge a la gent gran, obert a tots els públics. Preu: 16 euros, i 10 euros per als infants. Venda anticipada de tiquets. A continuació, ballamenitzat pel músic Joan Vilandeny. Diumenge, de 10 a 14.30 h, als voltants de l‘església de Sant Savador de Guardiola, Fira del pa i el vi, mercat de productes gastronòmics de proximitat: formatges, embotits, mel, cellers de la DO Pla de Bages.... Amb degustacions de tastets gastronòmics i de vins. Servei de bar i futgoteca i música tradicional. De 10.30 a 13.30 h, carrusel del boter. De 10.30 a 13.30 h, joc de fusta per fer una colla casteller: Els xics del xurrac! A les 11.30 h, davant del Pedró, ballada de gegants. A continuació, ballada de les caramelles a càrrec de la Colla dels Quintos. A les 12. 30 h, a l’església, missa solemne de Sant Marc. A continuació, benedicció del terme i repartiment del panellet de Sant Marc. A les 13.30 h, a l’empostissat de les Alzines, concert vermut amb Set de Rumba. 

SÚRIA

  • Festa del barri de Salipota: Dilluns, a les 10 h, cercavila amb els Grallers del Poble Vell. A les 12 h, missa. A les 12 h, animació infantil amb Jaume Barri. A les 14 h, dinar. A les 17 h, sardanes amb la Cobla Ciutat de Manresa. A continuació, botifarrada i ball amb Ostres Ostres. Organització: Associació de Veïns de Salipota.

Subscriu-te per seguir llegint