Descobreix els beneficis que ofereix el cànnabis terapèutic

Les teràpies amb cànnabis sempre han de ser supervisades per un metge

Una planta de cànnabis per a ús terapèutic

Una planta de cànnabis per a ús terapèutic / FOTO BAJADA DE 123RF EL 26 DE ABRIL DEL 2023. MARIHUANA, PLANTA, CANNABIS.

Quan parlem de cànnabis moltes persones es posen les mans al cap, però, sabies que serveix com a teràpia en casos de malalties agudes, cròniques o terminals? Quan una persona té dolors molt forts, aquesta és una bona teràpia, sempre sota control mèdic, ja que les seves propietats naturals ajuden a alleugerar aquestes dures molèsties, entre altres.

El cànnabis és una planta que té diverses propietats curatives i des de fa segles s'ha utilitzat en la medicina. Tot i que, encara en molts indrets no estigui ben vista per la cultura popular que ha portat: el seu consum com a droga i no com a teràpia curativa. La planta de cànnabis conté cannabinoides, diversos compostos químics com el tetrahidrocannabinol (THC) i el cannabidiol (CBD), els quals interaccionen amb el sistema endocannabinoide del cos humà, provocant una regulació de diversos processos biològics.

Les propietats terapèutiques del cànnabis

  • Actua contra el dolor i la inflamació en processos com el càncer, malalties reumàtiques o l'artritis
  • Ajuda a tenir una bona funció de la resposta immunitària
  • Regula l'apetit
  • Ajuda a mantenir un bon estat d'ànim
  • Regula les nàusees i els vòmits que provoca la quimioteràpia

També s'han investigat els cannabinoides com a tractament per a l'espasticitat muscular en pacients amb esclerosi múltiple.

Oli de cànnabis

Oli de cànnabis / @ jcomp

Efectes secundaris del cànnabis

Si es fa un ús inadequat de la planta, pot provocar efectes secundaris indesitjats. Fins i tot, pot arribar a comportar cert risc per a la salut quan s'utilitza amb excés o no s'utilitza amb fins terapèutics i es va servir recreativament. És molt important que les teràpies amb cànnabis siguin supervisades per un metge, per tal d'evitar efectes secundaris greus. 

Molts països han implementat programes que permeten l'ús controlat del cànnabis amb finalitats terapèutiques i s'han creat productes específics com l'oli de CBD i medicaments a base de cannabinoides.