La importància de la salut tiroidal en el benestar global

Aquestes glàndules són molt importants pel metabolisme i l'estat d'ànim, entre altres

Si estàs més cansat de l'habitual o t'estàs aprimant o engreixant sense raó aparent, potser pateixes tiroides

Si estàs més cansat de l'habitual o t'estàs aprimant o engreixant sense raó aparent, potser pateixes tiroides / Getty Images

Eva Remolina / AMIC

El bon funcionament de les glàndules tiroidals és crucial per al funcionament òptim del nostre cos, ja que aquestes glàndules regulen diversos processos essencials, com el metabolisme, la temperatura corporal i els nivells d'energia. Els trastorns tiroidals més comuns inclouen l'hipotiroïdisme, quan la tiroide no produeix prou hormones tiroidals, i l'hipertiroïdisme, quan produeix un excés d'aquestes hormones. Aquests trastorns poden tenir una gran varietat de símptomes, des de la fatiga i el canvi de pes fins a la irritabilitat i els problemes de son.

Quan es tracta de salut tiroidal, la prevenció és clau. Una dieta equilibrada, rica en nutrients com el iode, el zinc i el seleni, pot ajudar a mantenir la tiroide saludable. És important consumir aliments com fruits secs, peix, llegums i verdures per garantir un bon subministrament d'aquests nutrients essencials.

La dieta és fonamental per cuidar els problemes de tiroides

La dieta és fonamental per cuidar els problemes de tiroides / user17955599

A part de seguir una dieta saludable, és important evitar factors que poden afectar negativament la funció tiroidal. Això inclou l'exposició a productes químics tòxics, com els que es troben en alguns productes de neteja i cosmètics, així com evitar fumar i consumir excessivament alcohol.

Pateixes tiroides

Per aquells que ja pateixen trastorns tiroidals, és crucial buscar un tractament adequat. Els metges poden prescriure medicaments per ajudar a regular els nivells d'aquestes hormones alleugerar els símptomes. A més, algunes persones poden beneficiar-se de teràpies complementàries, com l'acupuntura o la medicina herbàcia, per ajudar a millorar el funcionament de la tiroide.