Els consells per aconseguir un cervell jove i actiu

L'expert del SEN ens dona els millors consells per fer front al pas dels anys del cervell

Estimula el cervell i evita problemes com l'Alzheimer

Estimula el cervell i evita problemes com l'Alzheimer / kues1

Un dels òrgans més importants i que més s'ha de cuidar és el cervell i, és que, aquest, és indispensable per a la gestió motriu, els records, etc. El cervell és com una base de dades i per això s'ha de cuidar correctament. Per a fer-ho, s'ha d'estimular i també deixar-lo descansar. Com fer-ho? Un dels experts de la Societat Espanyola de Neurologia ens dona un seguit de consells per aconseguir-ho. És important tenir en compte que el factor de l'edat repercuteix en la nostra funció cognitiva. Així doncs, un bon estímul és indispensable perquè el nostre cervell recordi, aprengui, pensi, senti i ens ajudi a controlar el funcionament del nostre cos.

«Tant la prevenció, com la seva identificació primerenca quan apareixen els primers símptomes, són vitals per reduir l'impacte sociosanitari de les malalties neurològiques», segons el doctor José Miguel Láinez, president de la SEN. Coneixem com prevenir les malalties cardiovasculars, l'obesitat, la diabetis... però és molt probable que no sapiguem com prevenir una malaltia que afecti el nostre cervell. Per aquest motiu, et donem set consells per mantenir el teu cervell sa.

Els consells de l'expert per cuidar el cervell

  • El primer és que cal estimular la nostra activitat cerebral i mantenir-se mentalment actiu. Per això, ens ajudaran activitats com llegir, escriure, memoritzar números de telèfon, participar en jocs de taula, fer manualitats, aprendre i practicar un nou idioma, etc.
Jugar a jocs de taula estimula el cervell

Jugar a jocs de taula estimula el cervell / freepik

  • A més, cal evitar el sedentarisme. Exercitar algun tipus d'activitat física de forma regular, ja sigui mitjançant la pràctica d'un esport o fent una o dues passejades diàries d'almenys 30 minuts.
  • Potenciar les relacions socials i afectives i evitar la incomunicació, l'aïllament social i, per descomptat, l'estrès.
  • Seguir una dieta equilibrada, evitant l'excés de greixos animals i de sal i potenciant el consum de fruites i verdures.
  • Portar hàbits de vida saludables, ni alcohol, ni tabac ni drogues. I, per descomptat, descansar dormint 8 hores diàries.
  • Controlar la hipertensió, atès que és el principal factor de risc de malalties cerebrovasculars com ara l'ictus.
  • Protegir el cervell contra les agressions físiques de l'exterior mitjançant la utilització sistemàtica del cinturó de seguretat als vehicles i del casc quan es viatja amb moto.