Rosa Peral titlla la sèrie de Netflix de "malintencionada" i defensa que no ha percebut ni un euro per cap programa

Admet que el documental es va fer per afavorir-la i diu que es penedeix de no haver denunciat a Albert López abans

ACN

Rosa Peral ha carregat contra la sèrie de Netflix 'El Cuerpo en Llamas', que té escenes rodades a Manresa, en considerar que és "malintencionada". En una entrevista a Catalunya Ràdio ha assegurat que està causant un impacte negatiu en les seves filles i que "ningú s'ha parat a pensar en el dany que els està provocant". L'exagent de la Guàrdia Urbana ha defensat que no ha cobrat ni un euro per aquest programa: "L'únic que he guanyat és que la gent m'enfonses amb la sèrie", ha apuntat. La condemnada ha indicat que tampoc ha percebut cap compensació pel documental 'Las Cintas de Rosa Peral', tot i que ha admès que es va fer per afavorir-la en veure la dimensió que va agafar el cas abans del judici. Alhora, ha dit que es penedeix de no haver denunciat abans a Albert López.

L’exagent de la Guàrdia Urbana ha fet aquestes declaracions en una entrevista telefònica que ha concedit a Catalunya Ràdio des de la presó de Mas d’Enric, on està complint la seva condemna de 25 anys de pressó per la mort del també policia de Barcelona, Pedro Rodríguez. Per aquest crim també va ser sentenciat a 20 anys de presó Albert López. 

La condemnada ha criticat la sèrie de Netflix i ha explicat que va denunciar els seus creadors pel “mal” que podia causar a les seves filles i perquè és “malintencionada”. En aquest sentit, ha dit que no hi troba cap voluntat d’informar i lamenta que ningú ha tingut en compte que les seves nenes ara són adolescents. “No ho he fet per mi, sinó pel que poden patir elles, pel que poden dir-los els que les envolten”, ha comentat.

Sobre la decisió de l’Audiència de Barcelona d’ordenar l’embargament dels possibles pagaments que tant ella com Albert López hagin pogut percebre per la producció de sèries de ficció o documentals sobre l'anomenat crim de la Guàrdia Urbana, ha estat taxativa i ha remarcat que no ha cobrat res. “M’han arribat comentaris de que jo he guanyat diners però no és cert. L’únic que he guanyat és que la gent m’enfonses amb la sèrie”, ha assenyalat.

En aquesta mateixa línia, l’exagent de la Guàrdia Urbana ha parlat sobre la polèmica al voltant del documental i sobre les declaracions d’alguns periodistes que han indicat que van ser manipulats. “Més que donar la meva versió dels fets, el que pretenia era mostrar que el cas es va fer molt mediàtic abans del judici i que quan jo hi vaig arribar ja semblava culpable”, ha relatat Peral que ha dit que va sentir que “havia de demostrar que no ho era”.

En relació amb els capítols de Crims dedicats a aquest cas, la condemnada ha reconegut que els ha vist i que no li han agradat. “Hi ha moltes coses que queden a l’aire”, ha considerat.

De la mateixa forma, ha mantingut la seva innocència i la tesi que va defensar en el judici. Amb tot, ha dit que es “penedeix” de no haver anat a la policia el dia en què, segons ella, Albert López va acabar amb la vida de Pedro Rodríguez. “Enlloc de seguir-li el fil, tenir tanta por i escriure els missatges hauria d’haver anar a la policia”, ha lamentat. Peral ha dit que “no confia en la justícia ni en la policia” perquè al llarg de la seva vida ha rebut “molts pals”.

Sobre l’expedient disciplinari que Justícia li ha obert per concedir entrevistes telefòniques des de la presó sense permís previ, ha defensat que no està fent “res mal fet” i que ha atès els mitjans des de la cabina de telèfon pública de la instal·lació.

D’acord amb Catalunya Ràdio, Peral ja hauria rebut una sanció per un mal ús del règim intern de comunicacions de forma que actualment només es pot comunicar amb els seus familiars directes.