Els micropobles seran els grans protagonistes de la segona edició de la Fira de Nadal de Riner. La trobada festiva tindrà lloc a la Casa Gran del Miracle el dimarts, dia 6 de desembre, i aplegarà disset paradistes -dos més que l'any passat- i una desena d'activitats paral·leles. Els expositors, procedents de micropobles del Solsonès, l'Alt Urgell i les Garrigues, oferiran diversos productes alimentaris de proximitat, com ara formatges, embotits, trumfos d'Odèn, oli, pa, coques, mel, sake, vins i cerveses, entre altres, i també de tipus artesanal, amb decoracions nadalenques i creacions de patchwork.

Entre les activitats programades, destaca el taller de micropobles per a la mainada, la xerrada sobre les possibilitats de la viticultura als micropobles, a càrrec del viticultor Jordi Molner, el taller de degustació de cervesa Torrent (amb la presentació d'aquesta beguda, història, elaboració, característiques, tipus, fases de la degustació i virtuts i defectes) i la inauguració de l'exposició en homenatge al poble d'Ucraïna de l'artista Sylvia Tua, pintora, activista i defensora dels Drets Humans.

També hi haurà servei de vi calent i secallona a l'estil rinerenc. En paral·lel, durant tota la jornada, hi haurà portes obertes a la cuina, quadra i foc de rotllo de la Casa Gran, a l'Exposició de Tions i Pessebres, a l'Espai Barroc i a l'Espai Natura, a més de visites guiades a l'exposició Intimitats al descobert.

L'alcalde de Riner, Joan Solà, explica que la fira "és un aperitiu festiu previ al Nadal en què els productors artesanals dels micropobles poden promocionar i vendre les seves elaboracions", alhora que els visitants "poden adquirir productes de qualitat i de proximitat al mateix temps que coneixen aquest magnífic conjunt arquitectònic que és el Santuari del Miracle".  

Solà recorda que aquesta Fira de Nadal "constitueix la primera ocasió en què s'obriran al públic, a més de les sales habituals, tres espais de gran interès de la Casa Gran recentment remodelats i museïtzats, com són la cuina, el foc de rotllo i les quadres, fet que aporta un valor afegit important a la fira".