La biblioteca solsonina busca lectors de 4t a 6è de primària per convertir-los en jurat d’un premi literari

Es faran quatre trobades entre octubre i abril per valorar tres obres finalistes al Premi Atrapallibres

L'àrea infantil de la biblioteca solsonina

L'àrea infantil de la biblioteca solsonina / AJ. SOLSONA

Redacció

Crear un jurat a Solsona per al premi literari Atrapallibres i incentivar la formació d’un club de lectura infantil. Aquestes són les mires de la crida que fa la Biblioteca Carles Morató de Solsona per trobar lectors de 4t a 6è de primària que estiguin disposats a compartir les valoracions de tres llibres durant aquest curs amb quatre trobades.

La Biblioteca Carles Morató fa una crida als lectors de 4t a 6è de primària que vulguin fer de jurat d’un premi literari. Durant aquest curs es proposa llegir un poemari, una novel·la i un còmic i compartir-ne les valoracions per consensuar quines obres finalistes del Premi Atrapallibres es mereixen ser seleccionades. És una de les novetats de l’oferta de clubs de lectura que impulsa l’equipament.

Les trobades d’aquest grup de joves lectors seran trimestrals i es programen, inicialment, quatre dimarts (el 17 d’octubre, el 12 de desembre, el 6 de febrer i el 16 d’abril) a dos quarts de set de la tarda. El primer dia es presentaran els llibres que es tractaran i s’explicaran aquells trets de les obres que es poden valorar abans de llegir-les. El primer títol serà Nas de pallasso, un poemari de Miquel Desclot (Kalandraka, 2022); el segon, la novel·la El bandit i les bessones Mataquín, d’Oriol Canosa (Baula, 2022), i el tercer, el còmic Fora de lloc, de Lucy Knisley (Barcanova, 2022).

Els participants puntuaran cadascuna d’aquestes lectures per enviar-ne la valoració al certamen literari Atrapallibres, convocat pel Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil, que determina les millors obres de literatura infantil i juvenil publicades en català l’any anterior a partir de la deliberació dels seus lectors. Els nens i nenes que s’hi vulguin inscriure han d’adreçar-se a la biblioteca abans del dia 17 d’octubre (biblioteca.solsona@ajsolsona.cat).

Club de lectura de narrativa per a adults, novetat

D’entre el ventall de possibilitats per compartir lectures de la Biblioteca Carles Morató també hi ha, com a novetat, el Club de lectura de narrativa per a persones adultes, que es reunirà mensualment en divendres a les set de la tarda. Aquesta temporada, a més, continuaran els clubs de lectura de la gent gran, amb trobades setmanals els dilluns a dos quarts de deu del matí; el d’anglès, que es reuneix mensualment en dijous al vespre; el d’italià, de periodicitat també mensual, i el de lectura fàcil en català. Tots aquests tenen places disponibles amb inscripció a l’equipament. Igualment, tenen continuïtat els clubs de lectura de dones i d’àlbums il·lustrats, amb places exhaurides en ambdós casos.