El Port del Comte té la intenció d'obrir totes les pistes aquest cap de setmana

Albert Estella, director de l'estació, recorda que "sempre hem estat una estació on la neu arriba tard"

Instantània de la situació actual de les pistes al Port del Comte

Instantània de la situació actual de les pistes al Port del Comte / Arxiu particular

Malgrat que encara s'espera l'arribada de precipitacions i que des d'aquest any l'estació d'esquí alpí del Port del Comte no compta amb la partida del govern que es va començar a donar des del 2020, els esquiadors es podrien trobar amb totes les pistes obertes el cap de setmana. La nevada del dia cinc de febrer i la millora de condicions climàtiques a totes les zones esquiables, fan pensar al director de l'estació, Albert Estella, que aviat es podrà gaudir de la majoria de quilòmetres esquiables de les instal·lacions.

Fins avui, la temporada d'esquí al Port del Comte ha estat "fluixa, molt fluixa" reconeix el director. "No ha nevat i les fortes ratxes de vent, de fins a 120 quilòmetres per hora, impedien que poguéssim fer-ne" comenta Estella, que tot i això, destaca que "avui ha estat el primer dia que hem pogut treballar". De fet, aquesta millora en les condicions del vent i la bona base que va deixar la nevada de la vigília del dia de Reis, on Estella calcula que van caure 12 centímetres, han permès que tots els treballadors de la instal·lació puguin acumular la neu a les pistes. Les previsions climatològiques, a més, permeten pensar al seu màxim responsable que de cara al cap de setmana "es podrà produir prou neu per a obrir la majoria de quilòmetres esquiables".

Una circumstància que suposarà una gran millora respecte a la situació actual, ja que només hi ha suficient neu per a obrir quatre pistes: les dues de la zona de Debutants, La Nova i La Rasa Coma. A més de quatre remuntadors: la cinta de Debutants, els teleesquís del Prat Donadó i La Rata, i el telecadira del Querol. Malgrat que la situació està lluny de la ideal, el fàcil accés a la zona de Debutants ha permès que moltes escoles vinguin a l'estació, una circumstància que "ens està salvant". Estella, però, recorda que la localització geogràfica de les instal·lacions propicien que la neu arribi tard, "gairebé mai hem tingut un 100% d'ocupació per Nadal". De fet, el director del Port del Comte assenyala que "es tracta d'una estació que es va inaugurar de manera oficial el dia de Reis de 1974".

Aquesta temporada, a més de la falta de neu, l'estació d'esquí alpí del nord del Solsonès afronta el primer any des del 2020 sense les ajudes que la Generalitat donava a les estacions privades. Una circumstància que "ens han afectat molt", i que "afecten directament a la nostra capacitat per a produir neu". I és que la majoria d'aquestes ajudes anaven destinades a la renovació de canons, una millora que en redueix el consum elèctric i n'augmenta l'eficiència.