Quatre morts i 16 ferits en enfonsar-se el sostre d'un restaurant a Palma

L'establiment de l'avinguda Cartago estava ple de clients, majoritàriament turistes estrangers

Quatre morts i 16 ferits en enfonsar-se el sostre d'un restaurant a Palma

EFE

Redacció

Almenys quatre persones han mort i 16 han resultat ferides, set d'elles de gravetat, després d'esfondrar-se la primera planta d'un edifici a Platja de Palma. Un gran desplegament d'equips d'emergències entre bombers, ambulàncies i policia s'han desplaçat fins al lloc del succés, al carrer Cartago número 36, passades dos quarts de nou de la tarda.

De moment, es desconeixen els motius que han propiciat l'esfondrament de l'edifici del restaurant Medusa Beach Club, situat a Platja de Palma. Les primeres investigacions apunten al fet que la primera planta de l'edifici ha cedit i s'ha ensorrat, i amb aquest la planta baixa, que no ha pogut suportar el pes, per la qual cosa totes dues plantes han acabat esfondrades en el soterrani. Per això, la primera hipòtesi és l'excés de pes.

El sobrepès a la terrassa, principal hipòtesi de l'esfondrament

Sembla que la terrassa de la primera planta s'ha ensorrat, segurament per sobrepès, i de l'impacte -de tres o quatre metres- ha caigut sobre una volta, que també ha cedit. Sota, en el soterrani, estava situada la zona dels comensals, que és on s'han trobat més víctimes. Així ho ha explicat en declaracions els mitjans el cap de Bombers de Palma, Eder García, acompanyat de diverses autoritats insulars, entre elles la presidenta del Govern, Marga Prohens; l'alcalde de Palma, Jaime Martínez, o el delegat del Govern a Balears, Alfonso Rodríguez.

Ràpidament els veïns de la zona van alertar les autoritats del succés. Després d'arribar els equips d'emergències, han arribat a localitzar 16 ferits, set d'ells de gravetat, i fins al moment hi ha quatre víctimes mortals.

Sota una gran commoció entre els residents i turistes que es trobaven en la zona de s'Arenal, els agents han tancat el carrer en tots dos sentits per a facilitar el treball als equips d'emergències que han treballat contra rellotge i entre els quals es troben la policia científica i el grup d'homicidis. També s'ha desplaçat fins a la zona un equip de psicòlegs per a atendre els presents.

Al voltant del carrer s'han arribat a congregar fins a mil persones passades les nou de la nit. Fins al lloc també s'han desplaçat l'alcalde de Palma, Jaime Martínez, així com el primer tinent d'alcalde, Javier Bonet, per a conèixer de primera mà com evolucionava el succés. Allà Martínez ha decretat tres dies de dol a Palma pel terrible succés.

"Horror" en la premsa internacional

La premsa internacional està obrint les seves edicions digitals amb l'esfondrament de l'edifici. "Horror a la platja", titula el periòdic britànic 'The Sun' en la seva portada amb diverses imatges en la seva portada que il·lustren el tràgic succés. El 'Daily Mail', per part seva, també utilitza "Horror a Mallorca" per a il·lustrar la seva extensa informació.

Per part seva, la portada del diari alemany 'Bild' també està ocupada per aquest desastre. "Tragèdia a Mallorca. S'esfondra un 'beachclub' en el Ballermann", titula aportant nombroses imatges del succeït. A Itàlia també s'han fet eco del succeït a la Platja de Palma.

El prestigiós 'Corriere della Sera' titula: "Mallorca, s'esfondra la terrassa d'un bar: almenys 4 morts". A més, la premsa nacional també està dedicant àmplies informacions al succeït.

The New York Times titula: "L'esfondrament d'un restaurant mata almenys 4 persones i deixa 16 ferits a Mallorca".