Les víctimes mortals de l'enfonsament de Palma: una navarresa de 23 anys, dues turistes alemanyes i un senegalès

La Policia ha aconseguit identificar els quatre morts, que tenien entre 20 i 44 anys

Quatre morts i 16 ferits en enfonsar-se el sostre d'un restaurant a Palma

EFE

Alexandra Costa

La Policia Nacional ha aconseguit identificar ja les quatre víctimes mortals de l'enfonsament del sostre d'un restaurant de Platja de Palma. Són tres clients del restaurant Medusa Beach Club i una de les empleades de l'establiment, una jove navarresa de 23 anys. Els investigadors del grup d'Homicidis i de la Policia Científica treballen també per a identificar als 16 ferits, alguns dels quals anaven indocumentats. A més, han tornat al lloc del sinistre, al carrer Cartago de s'Arenal, per a continuar amb les perquisicions i determinar la causa de l'ensulsiada.

Segons han informat aquest divendres fonts policials, els morts són una treballadora del local, navarresa de 23 anys; dues turistes alemanyes de 20 i 30 anys i un senegalès resident a Palma de 44 anys. A l'espera dels resultats de les autòpsies, tots haurien mort pels greu traumatismes que van sofrir en col·lapsar la terrassa del restaurant i quedar atrapats sota una muntanya d'enderrocs.

El senegalès mort va salvar la vida d'un banyista el 2017

Es deia AbdoulayeDiop, era senegalès, treballava com a porter de discoteca i és una de les quatre víctimes mortals. El seu nom no és nou per als mitjans de comunicació: el 2017, al costat del seu amic Oumar M’bengue, va rescatar un home de la platja de S'Arenal que tenia problemes per a tornar a la sorra. L'acte d'heroïcitat va cobrar més notorietat mediàtica perquè no va succeir en ple estiu, sinó tot el contrari, en una nit de desembre.

"Estàvem a dos graus i l'aigua estava congelada, però quan veus a una persona així actues sense pensar per a salvar-li la vida", va explicar l'ara mort, de 45 anys, en una entrevista a 'Última Hora'. En aquells dies, Diop i M’bengue residien en s’Arenal i treballaven com a porters de la discoteca Black Magic, explica el mitjà balear.

Com molts dies, tots dos van anar a entrenar al gimnàs i després a córrer per primera línia de la platja. "Una dona que estava plorant ens va parar i ens va dir que anava acompanyada per un home que havia entrat a l'aigua i no tornava. Ella no tenia telèfon i jo li vaig deixar el meu per a trucar a la policia", va indicar Diop.

Al cap de diversos minuts va arribar una patrulla i els agents es van entrevistar amb la dona i van tractar d'albirar algun banyista, encara que era de nit i hi havia poca visibilitat, va informar 'Última hora'. "Li vaig demanar una llanterna a un policia i vaig entrar al mar, vaig veure al banyista de lluny quan l'aigua m'arribava al coll, vaig sortir per a indicar-l'hi a la dona, als agents, als altres policies que també havien arribat i vaig anar a rescatar l'home", va detallar.

El balanç de la tragèdia, un dels desastres més grans de la història recent de Mallorca, és de quatre morts i 16 ferits, set dels quals romanen en estat crític, per la qual cosa el número de morts podria augmentar. La Policia està recopilant informació per a identificar a totes les víctimes, la majoria turistes estrangers, segons les primeres perquisicions.

Després de l'angoixant rescat de les persones atrapades en l'enfonsament, que es va prolongar durant bona part de la matinada, agents de la Policia Nacional equipats amb drons i de la Policia Científica han tornat al lloc del succés per a col·laborar amb els bombers i els tècnics d'Urbanisme de l'Ajuntament de Palma per a continuar recaptant informació sobre l'ocorregut.