Les 7 coses que no sabies que podies ficar a la rentadora

Aquests trucs t'ajudaran en el teu dia a dia

Els articles que pots posar a la rentadora i que no sabies

Els articles que pots posar a la rentadora i que no sabies / Pixabay

R. V.

La rentadora, un dels grans invents de tots els temps, és la teva gran aliada a l'hora de fer les tasques de neteja, ja que sense ella no podries rentar la roba. Fer la bugada pot ser una tasca una mica pesada, però és indispensable per a la família. La neteja i la desinfecció de la roba i els teixits resulta imprescindible per mantenir la casa lliure de bacteris. Per això, la rentadora és un dels electrodomèstics més estimats, ja que pot fer més coses de les que imaginem, com per exemple, estalviar-nos temps i esforç. Perquè, a banda de la roba o els llençols, hi pots rentar coses que potser no se t'havien acudit. 

Els 7 articles que pots introduir en la rentadora i no sabies

  • Peluixos

Algunes restes de menjar i pols es poden acumular als peluixos dels més petits. Per netejar-los com cal pots ficar tots els peluixos que puguis a la rentadora i posar un programa per a peces delicades amb només una mica de detergent. Compte! Si algun té piles recorda't de treure-les primer.

Un nen amb el seu peluix

Un nen amb el seu peluix / Arxiu

  • Estoretes de trencaclosques

Tens nens a casa? Si la resposta és afirmativa és possible que tinguis a casa una catifa de puzle, que solen ser segures i pràctiques. Per rentar-les només hauràs de desmuntar-les i posar-la al rentaplats o a la rentadora amb un programa d'aigua freda.

  • Les estoretes antilliscants que es col·loquen al terra de la banyera o de la dutxa per no caure't també es poden posar a la rentadora. En ser barates, el més normal és comprar-ne una nova de tant en tant. Però si notes que són un niu de brutícia perquè s'acumula i es crea floridura, també pots rentar-la amb un programa fred i de centrifugat curt.
  • Cortines de dutxa de plàstic

Alguns objectes de plàstic també tenen cabuda a la rentadora. Si la teva cortina de bany ja no dona per més, prova de rentar-la amb aigua freda, ja que les altes temperatures poden fer-les malbé, sobretot si tenen dibuixos. Utilitza un rentatge de cicle curt i, molt important, no centrifuguis perquè aquest procés podria trencar les cortines.

Cortina de la dutxa

Cortina de la dutxa / Pixabay - @ rawpixel.com

  • Peces de Lego

És possible que encara tinguis algunes peces de Lego a casa o que alguna vegada hagis vist un nen ficar-se'n una a la boca. Però és inevitable que amb el temps la brutícia s'hi quedi incrustada, per la qual cosa pot ser un perill. Per solucionar-ho, fica-les en una bossa de reixeta i a la rentadora!

  • Coixins

Els coixins solen adquirir un to groguenc per culpa de la suor i la saliva. Per eliminar aquestes antiestètiques taques pots ficar-los a la rentadora, siguin de plomes o sintètics. Deixa'ls assecar bé a l'aire lliure per evitar l'aparició de floridura.

Estoretes de cotxe

D'acord, no és a casa, però per més que vulguis passar per alt la brutícia que s'acumula a les estoretes del cotxe, tard o d'hora les hauràs de netejar. Per això, primer només les hauràs d'aspirar i a continuació, ficar-les a la rentadora amb un programa curt.