Els beneficis de practicar Pàdel surf

Apte per a tots els nivells

Relaxant i de baix impacte articular

Pàdel surf

Pàdel surf / Getty Images

Eva Remolina / AMIC

El pàdel surf, també conegut com a SUP (Stand Up Paddle), és un esport aquàtic que ha guanyat molta popularitat en els últims anys. Consisteix a remar dret sobre una taula de surf més gran i estabilitzadora utilitzant una pala per propulsar-se a través de l'aigua. Aquest esport combina l'exercici físic amb l'entorn natural marí, i té diversos beneficis per a la salut i el benestar, entre els que es troben:

  • Exercici físic complet: aquest esport que implica treballar diferents grups musculars del cos. Mentre remes, estabilitzes el cos i fas servir la força dels braços, les cames i el nucli per mantenir-te equilibrat sobre la taula. Això ajuda a millorar la resistència, la força i la flexibilitat.
  • A diferència d'altres esports aquàtics com el surf, el pàdel surf és de baix impacte per a les articulacions. L'aigua ofereix una superfície suau i amortida, el que significa que hi ha menys impacte en els genolls, els turmells i altres articulacions. Això fa que sigui una opció excel·lent per a persones amb problemes articulars o lesions.
  • Reducció de l'estrès: Remar en un entorn tranquil i natural té un efecte relaxant en el cervell i el cos. Estar a l'aire lliure, exposat al sol i connectat amb l'aigua pot ajudar a reduir els nivells d'estrès i millorar l'estat d'ànim. És una manera excel·lent de desconnectar de les preocupacions diàries i gaudir d'un moment de pau i tranquil·litat.
  • El pàdel surf requereix un bon equilibri i coordinació per mantenir-te a sobre de la taula mentre remes. Aquesta constant correcció de l'equilibri ajuda a desenvolupar i millorar aquestes habilitats, el que pot tenir beneficis en altres àrees de la vida quotidiana.
Pàdel surf

Pàdel surf / @ cookie_studio

  • A més, pot ser una activitat molt social, ja que es pot practicar amb amics o en grups. Això permet compartir experiències, gaudir de la companyia i potenciar les relacions personals. També és una excel·lent manera d'integrar-se en comunitats de practicants d'aquest esport.