Descobreix els 10 utensilis bàsics que no poden faltar a la cuina

El material del qual estan fets també és molt important per una major durabilitat i eficiència

Saps quins utensilis no poden faltar a la teva cuina?

Saps quins utensilis no poden faltar a la teva cuina? / freepik

Pino Saavedra

La cuina és un dels espais de la casa als quals hem de dedicar una major atenció. Els estris que emprem per cuinar seran molt importants segons la preparació. A més, buscar que siguin d'un bon material serà essencial per gaudir d'una major durabilitat. L'acer inoxidable, la silicona i la fusta són els millors materials pels utensilis de la cuina. A part descobriràs els deu utensilis imprescindibles, els quals no poden faltar en la teva cuina.

Els 10 utensilis imprescindibles:

Taula de tallar

Una taula de tallar és fonamental per a qualsevol cuina. Proporciona una superfície segura i estable per tallar tota mena d'aliments. Les taules de tallar poden ser de fusta o plàstic, i és recomanable tenir-ne almenys dues: una per a fruites i verdures i una altra per a carns, per evitar la contaminació creuada.

Ganivets

Comptar amb un bon joc de ganivets és crucial. Els més importants són el ganivet de xef, el ganivet de pelar i el ganivet del pa. Un ganivet de xef versàtil i ben esmolat facilita el tall i preparació d'ingredients, millorant la precisió i la seguretat a la cuina.

Paelles

Les paelles són indispensables per fregir, saltar i daurar aliments. És recomanable tenir com a mínim una paella antiadherent i una paella d'acer inoxidable. La paella antiadherent és ideal per a coccions ràpides i saludables, mentre que la d'acer inoxidable suporta altes temperatures i és excel·lent per segellar carns.

Les paelles tenen divuit, vint-i-dos i vint-i-sis centímetres de diàmetre

Les paelles no poden faltar en la nostra cuina / arxiu particular

Olles

Les olles són necessàries per preparar sopes, guisats i pastes. Una olla gran i una olla mitjana amb tapa són suficients per a la majoria de les receptes. Opta per materials com l'acer inoxidable o el ferro colat per a una millor durabilitat i distribució de la calor.

Ratllador

Un ratllador és un utensili versàtil que permet ratllar formatges, verdures, fruites i espècies. Els ratlladors d'acer inoxidable amb diferents mides de ratllat són ideals per a múltiples usos a la cuina, des de ratllar formatge per a pastes fins a ratlladures de llimona per a postres.

Batedora

Una batedora pot ser manual o dempeus i és essencial per barrejar ingredients, batre ous i preparar masses. Facilita la preparació d'una àmplia varietat de receptes, des de pastissos fins a salses, i pot fer que les tasques laborioses siguin més ràpides i senzilles.

Processador d'aliments

Un processador d'aliments és una eina versàtil que estalvia temps en picar, llescar i barrejar ingredients. És ideal per preparar salses, purés i masses de manera ràpida i eficient, cosa que el converteix en un imprescindible a la cuina moderna.

Mandolina

Una mandolina permet tallar verdures a rodanxes fines i uniformes, cosa que és útil per a amanides, papes fregides i gratinats. La mandolina millora la presentació dels plats i assegura una cocció uniforme dels aliments. Utilitzeu-la sempre amb el protector per evitar talls accidentals.

Colador

Un colador és necessari per escórrer pasta, rentar verdures i colar brous. Els coladors de malla fina són els més versàtils i pràctics, permetent una gran varietat d'usos, des de drenar l'aigua de la pasta fins a filtrar salses i vins.

Espàtula

Una espàtula és útil per remoure, voltejar i servir aliments. Les espàtules de silicona són resistents a la calor i no ratllen les superfícies antiadherents, per la qual cosa són una excel·lent opció. Tenir una espàtula flexible facilita la manipulació d'aliments delicats com ara peixos o ous.