Coneix el substitut de moda de l'oli d'oliva

L'oli d'oliva és l'opció més saludable, però l'augment de preu el fa impossible a moltes llars

L'oli d'oliva és imprescindible en la dieta mediterrània

L'oli d'oliva és imprescindible en la dieta mediterrània / freepik

L'oli d'oliva és un dels productes estrella de la dieta mediterrània perquè té una quantitat molt gran de beneficis envers la salut: protegeix el nostre cor, entre altres. El problema de la pujada del seu preu ha provocat que molts consumidors no se'l puguin permetre i l'hagin hagut d'eliminar de la seva dieta, amb tot el que això implica. Aquests usuaris opten per versions similars amb un sabor semblant, tot i que, les propietats nutritives que tenen són molt pobres.

La pujada ha estat conseqüència de la inflació, la guerra d'Ucraïna i la sequera extrema, provocada pel canvi climàtic. Aquests tres factors han fet que la seva producció sigui més escassa i que, el seu valor pugi contínuament, arribant als 9,42 euros de mitjana per litre, segons les dades del Ministeri d'Agricultura.

El substitut de l'oli d'oliva que està de moda

L'oli de gira-sol és un producte que se sol utilitzar per fregir, però no per amanir, cuinar amb una quantitat més petita d'oli o per posar als entrepans, per exemple. Aquest producte és més barat i això el fa sostenible a les llars espanyoles.

Tot i no tenir el mateix sabor i qualitats, com és un producte que es fa servir a la cuina, moltes persones han decidit utilitzar-lo per amanir, posar un rajolí als entrepans o cuinar tota mena de plats.

Però, aquest, no és el substitut ideal dels espanyols. Utilitzar oli de coco és el nou format que, sembla que agrada bastant. Aquest producte se sol associar a bellesa, però ara també s'associa a cuinar.

Oli de coco

Oli de coco / @ jcomp

L'oli de coco

L'oli de coco té el "punt de fum", això vol dir que li permet arribar a grans temperatures sense descompondre's ni produir compostos nocius per a la salut. Aquest producte és ric en grasses saturades i podria tenir un impacte zero o positiu pel que fa als nostres nivells de colesterol. A més, té àcid làuric, el qual s'associa a propietats antibacterianes i antivirals.

Segons els experts, una cullerada d'oli de coco conté sis vegades més grasses saturades que la mateixa quantitat d'oli d'oliva

I si el que t'agrada és fer rebosteria, l'oli de coco a temperatura ambient té la consistència sòlida de la mantega, fent més senzilla la seva utilització en la preparació de productes més llaminers.