Santpedor reuneix més de cent animals a la cercavila dels Tres Tombs

Centenars de persones es concentren als carrers del centre històric per veure la desfilada

La cercavila dels Tres Tombs va reunir més d'un centenar d'animals

La cercavila dels Tres Tombs va reunir més d'un centenar d'animals / Ajuntament de Santpedor

Redacció

Santpedor va celebrar aquest diumenge els Tres Tombs, una festa organitzada per l’Associació Hípica Equiset, que ha aplegat a centenars de persones als carrers del centre històric i que enguany ha comptat amb més de cent animals a la cercavila.

La jornada va començar amb un esmorzar popular a la plaça del Sindicat, on tot seguit es van concentrar animals i carruatges. A tres-quarts d’onze es va fer el repic de campanes, a càrrec de la família Espinalt i les campaneres de Santpedor i a un quart d’una va començar la cercavila a ritme dels Batukd’Or i Tabarreta. La festa es va acabar a la tarda amb el ball, amb Andreu i Susanna a Cal Llovet.

En el marc de la festa, el dissabte va tenir lloc la inauguració del conjunt escultòric en record de Jordi Falip Sabartés, activista social, cultural i mediambiental que va morir sobtadament l'octubre del 2020. Més de 150 persones van participar en la presentació de la instal·lació que està composta de dues mules de ferro que va fer el mateix Falip, un faristol on hi ha dos poemes seus i una placa commemorativa.