Després d'una tarda de dimecres marcada per l'ambient càlid i temperatura màxima a l'interior d'entre 30 i 34 °C, arriba un dijous amb xàfecs de tarda al nord del país, una situació que pot fer que Berga i els patumaires pateixin.

Com ja va explicar el meteoròleg Aleix Serra en aquesta peça dedicada a la previsió del temps per Patum, aquest 30 de maig baixaran els termòmetres i arribaran pluges. La Patum de Lluïment de dijous al migdia es viurà amb «confort tèrmic», però que de cara a la tarda «els xàfecs i tempestes que es preveuen a tocar del Pirineu i Prepirineu poden descarregar a Berga i es poden allargar fins a la nit. Patirem per si hem d’arrencar la Patum Completa plovent o para a temps». De tota manera, però, «no serà tota una nit passada per aigua».

Aquesta inestabilitat amb probabilitats de pluja es repetirà el divendres a la tarda, en la jornada de la Patum infantil: «Pot ploure, però ni caurà molta aigua ni serà molta estona». De cara a dissabte es pot mantenir aquest temps variat i més enllà «és difícil de predir». Pel que fa a temperatures, sí que constata que a partir de demà les nits de Patum seran fresques: «Ens mourem entre 10 i 15 graus, depèn de la nit".