Marea Blanca veu “discriminatori” el preacord de l’ICS i dona suport al personal sanitari que faci vaga aquest mes

La plataforma insta la conselleria a "dignificar" les condicions laborals al conjunt de la sanitat pública catalana

ACN

La plataforma Marea Blanca considera que el preacord per al tercer conveni de treball de l’Institut Català de la Salut (ICS), anunciat a finals de novembre, és “discriminatori per a les categories no mèdiques: infermeres, TCAI, administratives i treballadores socials”. En un comunicat, el moviment en defensa de la sanitat pública expressa el seu suport als professionals que decideixin secundar la vaga al sector públic i concertat, prevista que comenci el proper dimarts contra, entre altres, la proposta del tercer conveni. També “anima la ciutadania a solidaritzar-se” amb els professionals i insta els responsables del Departament de Salut a “dignificar” les condicions laborals al conjunt del sistema sanitari públic català.

La plataforma demana a la direcció de l'ICS que “reconsideri” el contingut del preacord abans de signar-lo definitivament perquè “beneficiï de manera justa i igualitària totes les categories professionals”. Marea Blanca argumenta que un servei públic que garanteix un dret com és la salut “no pot basar-se de cap manera en la desigualtat laboral dels treballadors”. 

L’Institut Català de la Salut (ICS) i els sindicats CCOO, UGT, Metges de Catalunya i SATSE van anunciar el preacord per al Tercer Conveni de la institució el 22 de novembre. El van firmar 13 dels 15 delegats sindicals amb representació: 4 de CCOO; 4 d’UGT, 3 de Metges de Catalunya i 2 de SATSE, però no els 2 de CATAC-CTS.

El preacord ha generat malestar en alguns sectors, especialment el de la infermeria. A més de la convocatòria de vaga anunciada per diversos sindicats, el Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya (CCIIC) ha exigit aquesta setmana que es revisi eI preacord perquè inclogui aspectes com el desplegament del Model d'Especialitats d'Infermeres.