Bolaños veu "incomprensible" el 'no' de Junts a l'amnistia i li demana que el "reconsideri"

El ministre de Justícia confia que els de Puigdemont canviïn de parer ara que la llei torna a comissió

El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, després del ple del Congrés

El ministre de la Presidència i de Justícia, Félix Bolaños, després del ple del Congrés / ACN

ACN

El ministre de Justícia, Félix Bolaños, ha considerat "absolutament incomprensible" que Junts hagi acabat votant en contra de la llei d'amnistia aquest dimarts al Congrés després que la majoria de PP, PSOE i Vox hagi tombat les esmenes que la formació de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont havia presentat a darrera hora. "Ha votat en contra d'una llei que ha pactat, que ha votat quatre vegades a favor en la tramitació parlamentària i ha votat 'no' de la mà del PP i de Vox, que els volen empresonar i il·legalitzar", ha criticat en declaracions a la premsa després del ple. Bolaños ha demanat que Junts "reconsideri la seva posició" ara que la llei torna a la Comissió de Justícia. "Continuem treballant", els ha dit.

Bolaños ha defensat que el govern espanyol i el PSOE estan fent "allò correcte", que és "garantir la convivència a Catalunya" i "de Catalunya amb la resta d'Espanya", ha dit. Per això ha defensat que l'amnistia "va entrar impecable i constitucional" al Congrés i que "així en sortirà".

Defensa els jutges

També s'ha referit a les crítiques que alguns diputats han fet durant el ple contra el sistema judicial i alguns magistrats i ha expressat "de manera clara i nítida" el seu rebuig a les consideracions "contra la judicatura i els jutges i contra magistrats en particular". Formacions nacionalistes i també Sumar han carregat contra la magistratura i l'ha acusat de maniobrar contra l'independentisme i de buscar esquivar l'amnistia amb acusacions com les de terrorisme. "Espanya és un estat de dret i els jutges exerceixen la seva labor de manera professional i amb rigor", ha defensat el ministre.