Sant Fruitós dissenya un itinerari per mostrar el seu patrimoni natural i cultural

El recorregut, que es presentarà aquest diumenge, consta d'unes escultures de dimensions humanes, els Fruitons, que identificaran els punts d'interès

Una de les escultures protagonistes del recorregut

Una de les escultures protagonistes del recorregut / AJUNTAMENT DE SANT FRUITÓS

Redacció

Sant Fruitós de Bages estrenarà aquest diumenge una ruta pel municipi per posar en valor la seva cultura, tradicions, patrimoni i espais naturals amb un recorregut que es podrà seguir d'una forma divertida gràcies als Fruitons, set éssers fantàstics en forma d'escultura que hi ha amagats per tot el terme i que són els protectors de tot allò que ofereix el municipi. Aquests personatges, de dimensions humanes, es troben ubicats en set punts del municipi i indiquen els diversos elements que s'han de preservar, com són l'aigua, les muntanyes, la vinya, l'art, el patrimoni arquitectònic, la cultura i el passat tèxtil.

Amb aquesta proposta, l'Ajuntament ha creat un itinerari que permetrà que els visitants coneguin i descobreixin tots els tresors i valors del poble, alguns d'ells encara poc coneguts. Cadascun dels personatges explicarà a qui el trobi, tot allò que s'amaga en aquell punt i els elements més rellevants de la ubicació.

Proposta per a tots els públics

El projecte dels Fruitons s'ha ideat per tal que petits i grans puguin gaudir plegats descobrint el municipi amb una proposta didàctica pensada per fer en família. Es tracta d'un llibret informatiu que recull la història de cadascun dels éssers i dóna pistes sobre on es pot trobar. Un cop localitzat el personatge, els participants només els quedarà rascar-los l’esquena i deixar-la calcada en el llibret, ja que cadascun d'ells hi té un tret distintiu diferent. Un cop es tinguin les set marques, i per tant s'hagin localitzat tots els Fruitons, es podrà recollir un premi.

El material didàctic, i la seva validació un cop estigui finalitzat, així com la recollida de l'obsequi, es podrà fer a l'Ajuntament, a la Biblioteca i al Nexe Espai Jove.

Set personatges ideats a l'escola

El Mr. Natura, la Teli, el Banyetes, l'Àrtic, el Memorístic, el Mr. Vi i la Fluffy són els noms dels personatges que s'amaguen pel municipi i que han estat ideats pels nens i nenes de les escoles.

Cadascuna de les classes de cicle mitjà de les escoles Pla del Puig, Monsenyor Gibert, Paidos i també els alumnes d'Els Companys, han apadrinat un d'aquests éssers, n'han treballat els valors que amaga i els han posat un nom. Els infants també han estat qui han decidit posar-los al nom de Fruitons a tota la família.

Aquest projecte transversal ha nascut per tal que veïns i veïnes i visitants prenguin consciència de tot el patrimoni natural, cultural i històric que guarda el municipi, donant a conèixer espais encara poc coneguts i potenciant i oferint més informació d'aquells més visitats.

Aquest projecte es presentarà aquest diumenge 29 de gener a les 11 del matí, des de l'Espai de la Memòria (Pl. de la Vila). En aquest punt, unes fades màgiques acompanyaran als assistents a la recerca d'un d'aquests personatges que es troba amagat al nucli del municipi.