El Govern ha aprovat aquest dimarts la modificació de la concessió de l'autopista C-16 per millorar el sistema de descomptes en aquesta via al seu pas pel Bages. L'acord possibilita que a partir d'aquest dijous s'incrementin els descomptes actuals a la barrera troncal i lateral de Sant Vicenç de Castellet en hora punta dels dies feiners.

Els descomptes arribaran fins al 80%. La mesura s'emmarca en les polítiques de la Generalitat per optimitzar l'autopista, afavorir la seguretat viària i millorar la mobilitat a la comarca. Amb aquests descomptes el preu de la barrera troncal de la C-16 a Sant Vicenç de Castellet costarà 1,80 euros i el de la barrera lateral serà d'1,81 euros.

L'acord aprovat aquest dimarts pel Govern estableix que s'augmenti fins al 80% el descompte total del preu del peatge base a la barrera troncal de Sant Vicenç de Castellet de dilluns a divendres no festius en hora punta (de 7 a 10:30 hores i de 17:00 a 21:00 hores), amb pagament dinàmic i per a turisme, furgons i furgonetes. Actualment, aquesta bonificació és de fins al 70%.

A banda, s'augmentarà fins al 60% el descompte total del preu del peatge base a la barrera lateral de Sant Vicenç de Castellet, en els moviments cap a o des del sud, de dilluns a divendres no festius, en hora punta, amb pagament dinàmic i per a turismes, furgons i furgonetes. Actualment aquesta bonificació és del 41%.

D'altra banda, des del 2 de gener passat els usuaris de la C-16 poden gaudir de la gratuïtat a la ronda de Manresa mitjançant el reconeixement de matrícules i sense necessitat d'associar-hi cap mitjà de pagament.