La trobada de gegants de la Fira de Rams dona el tret de sortida a la setmana caramellaire de Súria

Les colles geganteres van retre homenatge a les víctimes del recent accident a la mina

Redacció

Súria ha donat el tret de sortida a la Setmana Santa i caramellaire amb la Fira de Rams celebrada aquest diumenge i que ha tingut com a acte més rellevant la 13a Trobada Gegantera, juntament amb la tradicional Benedicció de Rams i una ballada de sardanes. Un dels moments destacats de la celebració ha estat l’homenatge de les colles geganteres a les víctimes del recent accident de la mina de Cabanasses, amb una ofrena floral i un emocionant ball del Gegant Miner de Súria a l’entorn del Monument a la Mineria.

La Fira de Rams posa el pròleg a la setmana de les Caramelles, que tindran lloc els propers dissabte 8 i diumenge 9 d’abril amb la participació de més de nou-cents caramellaires de totes les edats. D’aquesta manera, les Caramelles surienques es mantenen un any més com les més grans de Catalunya.

Després de l’homenatge a l’entorn del Monument a la Mineria, s’ha iniciat una cercavila pels carrers del centre urbà. El recorregut ha acabat a la plaça de Sant Joan, on s’ha fet una actuació de totes les colles, una ballada conjunta i el lliurament de records.

Les colles de geganters i grallers participants en la aquesta Trobada Gegantera de Súria han estat Els K + Sonen (Balsareny), Callús, Cardona, Cervelló, La Font del Ros (Berga), La Llàntia (Mataró), Pont de Vilomara i Rocafort, i les colles surienques Geganters i Grallers del Poble Vell i El Gorg de l’Olla. L’organització de la Trobada ha anat a càrrec de Geganters i Grallers del Poble Vell, amb el suport de la colla El Gorg de l’Olla i l’Ajuntament de Súria.

La tradicional Benedicció de Rams ha tingut lloc al davant de l’Església Parroquial de Sant Cristòfol. El programa de la Fira de Rams ha acabat per la tarda amb una ballada de sardanes a la plaça de la Serradora, a càrrec de la Cobla Súria i organitzada per l’Agrupació Sardanista.

El programa festiu de Caramelles i Setmana Santa continuarà el proper dijous 6 d’abril, a les 7 de la tarda, amb l’acte d’entrega de la cinta commemorativa a les diferents colles participants a les Caramelles, amb la presència de representants de les colles i de la corporació municipal, davant de la Casa de la Vila. A continuació, es farà la Passada Caramellaire, una galejada a càrrec dels Trabucaires del Tro Gros, acompanyada pels grups orquestrals i músics de les colles, en un recorregut que els durà des de l’ajuntament fins a la plaça de Sant Joan, passant pels carrers engalanats de cada colla. I a les 9 del vespre es farà un sopar amb l’actuació de grups locals al pavelló.