La Fira de la Torrada torna per Tots Sants a Sant Salvador de Guardiola

El certamen comptarà amb més de 30 paradistes per mostrar productes gastronòmics i d'artesania al Mercat de Pagès

Una imatge de la fira en l'edició de l'any passat

Una imatge de la fira en l'edició de l'any passat / AJUNTAMENT DE SANT SALVADOR

Redacció

Sant Salvador de Guardiola renovarà la seva cita anual el dia de Tots Sants amb la Fira de la Torrada, un certamen ambientat en el món de la pagesia i els productes propis de la tardor, i que té l'essència en el mercat d'artesans i la gastronomia.

En aquesta edició, que mantindrà els espais dels darrers anys, s'esperen més de 30 paradistes vinguts d'arreu de la comarca al Mercat de Pagès, que exposaran els seus productes entre les 10 del matí i les 2 del migdia. També hi haurà la Taverna dels Torrats, un espai gastronòmic-cultural amb servei de bar, on se celebrarà una arrossada popular i una actuació musical de sobretaula amb el grup manresà “Entre d’Altres”. Tot plegat, es completarà amb un espai dedicat als oficis d'abans i als tallers gratuïts situat a la plaça dels Antics Oficis.

El certamen s'obrirà a 2/4 de 10 del matí a la taverna amb un esmorzar de torrada amb botifarra per 5 euros que organitza l’entitat local Bruixes de Guardiola. A mig matí serà el torn de l’espectacle Cinc Cèntims anomenat “On són les Castanyes?”, amb passades a les 11 i a 2/4 d'1 a l’escenari de l’Avinguda de la Generalitat, i enguany es repetirà l’àpat popular, per un preu de 10 euros amb sobretaula inclosa, ambientada amb el grup “Entre d’Altres”. A més, durant tot el matí hi haurà diverses demostracions d'oficis a la plaça, des de la cistellera treballant el vímet, fins al llauner, el torner de fusta o una mostra de com es treballa el vidre de murano, a banda de tallers de paper i de sabó enfeltrat.

A la tarda, teatre

Després de la fira del matí, la tarda es reservarà al Festival TEST, una mostra de teatre de proximitat i petit format que es fa en espais no convencionals i amb públics reduïts. Aquest any amb tres propostes de text per a les quals caldrà reservar entrada prèvia enviant un correu electrònic a ssg.cultura@diba.cat amb el nom, telèfon i quantitat de persones.

Tots els tallers i espectacles de la Fira de la Torrada són gratuïts.