Bàsquet/Lliga Endesa

El Baxi es manté en zona de Copa per l'àmplia derrota del Baskonia al Palau

Els manresans són vuitens per deu punts respecte dels vitorians i podrien escalar dues posicions la setmana vinent tot i no jugar

Chima Moneke, força apagat al Palau, intenta aturar una penetració de Laprovittola

Chima Moneke, força apagat al Palau, intenta aturar una penetració de Laprovittola / Alejandro García/EFE

Jordi Agut

Jordi Agut

Pujar posicions sense haver de jugar. El somni de qualsevol equip és el que pot experimentar el Baxi la setmana vinent, quan tots els equips es posin al dia amb les 15 jornades que ja té jugades el conjunt bagenc. De moment, els manresans conserven la seva plaça dins dels vuit que anirien a la Copa del Rei de Màlaga. El Joventut l'ha passat a davant, amb el seu triomf a Girona, però poden quedar per sota la setmana que ve si cauen contra el Reial Madrid a casa, ja que el seu average de -56 és molt pitjor als +2 de l'equip de Pedro Martínez.

De moment, el Baxi és vuitè perquè el Palau Blaugrana li ha tornat a anar a favor. Si dimecres ho va ser perquè va ser l'escenari de la seva victòria contra el Barça (82-83), aquest diumenge a la tarda ha viscut la dels barcelonistes contra el Baskonia per un clar 82-62. Els bascos tenen els mateixos partits jugats que el Baxi, ja que també van avançar el seu partit a dimarts passat, amb triomf sobre el Palència, i el seu average ara és deu punts pitjor per culpa de l'àmplia derrota contra el Barça. Al Palau, el parcial de 55-29 per als locals ha estat nefast per a un conjunt de Dusko Ivanovic en què nomésha destacat Markus Howard, amb 24 punts. Per als amfitrions, Jabari Parker ha anotat 14 punts i ha fet 20 de valoració.

El Baxi té ara les mateixes victòries que el Baskonia, que queda per sota, i que el Gran Canària i el Joventut, aquests amb un partit més. Els insulars ja havien derrotat dissabte el Bilbao per 83-75 i aquest diumenge els badalonins han donat un cop de puny sobre la taula a Girona, on han vençut per 67-82, amb setze punts de Brodziansky i Andrés Feliz. El problema per als verd-i-negres és el calendari. Dissabte vinent, reben l'intractable Madrid. Després visiten el Baxi i acaben la volta a Tenerife. Si cauen amb els blancs, seran avançats automàticament pel Manresa.

Pot passar tres quarts del mateix amb el Gran Canària, tot i que el conjunt de Jaka Lakovic té un duel més assequible a Andorra divendres vinent. Aquest diumenge, el MoraBanc ha perdut lamentablement un partit que tenia dominat a València per 68-77 a 4,38 i que ha cedit per 86-82 després d'haver anotat dos tirs lliures i un triple, tots de Montero, en aquest temps. El València gairebé és a la Copa, com també ho és l'UCAM Múrcia, que ha vençut a Lugo per 74-83, en el debut testimonial de Marco Todorovic. Dylan Ennis ha fet 16 punts i el local Sajus, 21. Qui està del tot enfonsat és el Palència, que en l'estrena de Luis Guil a la banqueta ha caigut per 80-88 contra un Casademont Saragossa que deixa el descens a dos partits.