Bàsquet/Lliga Endesa

El Bàsquet Manresa fa oficial el nomenament del nou president, Josep Maria Herms

El Bàsquet Manresa fa oficial el canvi en la presidència del club que havia avançat Regió7 dimecres amb l'ampliació del Nou Congost com a pivot del proper mandat i amb l'afirmació que "som el millor equip de l'ACB"

Albert Cots, Marc Aloy i Josep Maria Herms, després de la presentació

Albert Cots, Marc Aloy i Josep Maria Herms, després de la presentació / Oscar Bayona

Jordi Agut

Jordi Agut

S'ha explicat amb la tranquil·litat i la calma amb la qual ha elaborat un discurs de deu minuts gairebé clavats. Consultant notes a la seva agenda, Josep Maria Herms (Manresa, 1971) ha esbossat què espera del seu mandat al capdavant del consell del Bàsquet Manresa SAE que girarà, sobretot, damunt de l'eix de l'ampliació del pavelló. Tal com va avançar Regió7 dimecres, aquesta és la persona de consens triada per liderar el projecte, després de sis mesos de provisionalitat "que no d'interinitat", com ell mateix va corregir, d'Albert Cots, que minuts enrere havia presentat la seva renúncia.

Herms, dissenyador, fundador i director executiu de Playmedia Group, un conjunt de dues empreses dedicades al món de l'oci, la cultura i el disseny i producció d'espais, diu que ho té clar. "El Manresa és el millor club de l'ACB. Ho vaig dir a un amic i no és una qüestió de sentiment, sinó de xifres. Literalment. Si elaboreu una fórmula matemàtica on, d'una banda, poseu tot el que pot generar aquest club, l'esperança de victòries, el pavelló ple, les famílies amb els nens petits, la Grada d'Animació espectacular, els resultats que tenim i ho contraposem amb una ciutat que no som capital de província i tenim els recurso que tenim veuríeu que el marge ens converteix en el millor club de l'ACB. Si teniu dues persones a la feina que generen 200.000 euros i quatre que, enlloc de 400.000 en generen 380.000, si només mireu aquesta xifra no us adonareu que l'empresa de dues persones genera molt més. Per això estic literalment convençut que tenim el millor club".

El nou president del club, nomenat "per unanimitat" d'un nou consell on s'incorporen Pedro Moro i Roger Clotet, presents també a l'acte, apareixia a l'esquerra de l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, que ocupava un espai central amb el president sortint, Albert Cots, a la seva dreta. Cots havia explicat que en el consell de minuts enrere, a part de nomenar Herms s'havia aprovat que el proper 30 de gener es farà una junta extraordinària d'accionistes per tal d'aprovar l'ampliació de capital de 2,58 milions d'euros anunciada a la junta ordinària de dijous. L'acte ha tingut lloc a una sala de premsa del Nou Congost que s'ha omplert i on només hi havia un expresident, Josep Vives.

La nau insígnia

Josep Maria Herms no serà un president executiu, com era Jordi Serracanta, sinó que serà com Josep Sàez, tot i que s'ha mostrat "contrari a aquesta definició d'executiu, tot i que l'entenc, ja que tots els que han passat per aquí han hagut d'executar". En aquest sentit, sorprèn el pes que ha adquirit al consell executiu tenint en compte que fa relativament poc temps que hi és, de fet l'últim mig any. Per això, en la part inicial del seu discurs, "vull recordar tots els presidents que hi ha hagut, com Josep Vives, aquí present. Però vull fer èmfasi en els tres últims per proximitat temporal i d'una manera o altra hi he estat involucrat. A Pepe Sáez, per donar força al club i fer-lo guanyador; a Jordi Serracanta, per l'esperit de treball i per no rendir-se i òbviament, a l'Albert. No conec ningú que s'estimi més el club que ell i va tenir la fermesa de tirar endavant això com fos".

Ha explicat que va ser Serracanta qui li va demanar que entrés al consell d'administració bàsicament pel projecte de l'ampliació del pavelló. "És un tema que professionalment toco, em dedico a crear espais per generar negoci i a convertir-los en llocs d'oci importants. Per a mi aquesta és una nau insígnia, un referent i crec fermament en el projecte. Hi estem treballant molt i l'Ajuntament hi està apostant. En pocs mesos tindrem un projecte executiu i serà un baluard a tot el país".

Ha admès que "quan se'm va plantejar ser president, la decisió no és fàcil. A part de parlar amb molta gent i estar convençut que tothom estava darrere del projecte i valorava el gest, l'altra part important és el dia a dia del club, que està ple de bons professionals.Tiren el club endavant en moments fàcils, difícils i molt difícils. A més, s'incorporen Pedro Moro i Roger Clotet i em reforçaré en la figura de Montse Seubas [consellera de l'àrea social], una altra persona que s'estima el club amb l'ànima, i amb Jordi Singla. Ha seguit dient, també amb calma, que "tinc molta il·lusió i una mica de vertigen, no us ho negaré. Tenim un futur esperançador".

Després, a preguntes sobre com havia sorgit el seu nom com a presidenciable, "quan va plegar el Jordi ja va sortir, com en van sortir d'altres. Hem estat treballant amb diferents possibilitats, opcions i criteris, però no ha estat una feina fàcil, ni àgil, per arribar on som avui. Hi ha molts paràmetres per explicar si una persona o una altra ho pugui ser i en això hem estat treballant".

A part del pavelló, la línia que vol seguir Herms és de "continuïtat. El tema del pavelló és bàsic per fer un pas endavant ja no només a nivell de generar economia, sinó a nivell social. Ho hem parlat amb l'alcalde i amb l'Albert Cots i aquí tenim un grup de centres esportius, al Congost, i s'ha de convertir en un referent per gent de Sabadell o de Tarragona que no sàpiguen on han d'anar un diumenge". A més, "esportivament parlant, tenim el millor entrenador, un equip tècnic boníssim i l'any que ve a Europa. La línia de continuïtat ha de seguir perquè és bona". Ha conclòs dient que "l'altre dia ho vaig explicar al meu fill Max, de 10 anys, i li vaig dir que potser faria coses que a la gent no li agradarien i ell ho sentiria. Em va respondre: 'Papa, ho faràs bé'. Tot un aval.

Persona de consens

En l'acte també ha intervingut l'alcalde de Manresa, Marc Aloy, com a representant del màxim accionista del club, l'Ajuntament. També hi era el regidor d'Esports, Anjo Valentí. Aloy ha destacat que "he vist que el Josep Maria és una persona que genera confiança i un ampli consens. Això és importantíssim. És el millor president que podem tenir ara. Hi abocarà moltes hores, perquè ja ho ha fet". Ha destacat que la tasca del nou dirigent "és la de generar espais dinamitzadors d'activitat i ha estat la persona dins del consell a qui gairebé s'ha encarregat aquesta tasca, que el pavelló sigui dinamitzador i estigui obert a la ciutat".