Avià obre el termini per presentar propostes als pressupostos participatius

L’Ajuntament destinarà 70.000 euros per invertir en els projectes que proposi i esculli la ciutadania

El consistori avianès obre el procés dels pressupostos participatius

El consistori avianès obre el procés dels pressupostos participatius / Ajuntament d'Avià

Redacció

L’Ajuntament d'Avià enceta aquest dilluns el termini per presentar propostes dels pressupostos participatius 2023. Els veïns del municipi poden proposar i votar els projectes en què creuen que s’hauria de dedicar una part del pressupost municipal. L’Ajuntament destinarà 70.000 euros als pressupostos participatius. D’aquests diners, 7.000 euros es reserven per fer un procés participatiu infantil.

La regidora de participació ciutadana, Montse Casellas, ha explicat que «estem molt satisfets del funcionament dels pressupostos participatius, és una proposta consolidada a Avià».

En aquestes primeres passes del procés, l’Ajuntament d’Avià ha fet una crida a participar en la comissió d’impuls dels pressupostos participatius. Aquesta comissió és l’òrgan que farà l’estudi, seguiment i gestió del procés participatiu amb l’objectiu de que sigui el més transparent possible.

A partir d’aquest dilluns, s’obre el termini per a la presentació de propostes, que es pot fer online clicant aquí, o de manera presencial a les oficiones del consistori. El procés es tancarà el 19 de març.

Després del període de presentació de propostes, totes les que es rebin passaran un procés de validació tècnica i un cop acceptades es donaran a conèixer per poder realitzar la votació popular. I l’últim pas, serà la publicació dels resultats finals.

La regidora Montse Casellas ha recordat que els veïns i veïnes del poble «tenen a les seves mans la possibilitat de presentar propostes per aconseguir un poble millor, i des d’aquí faig una crida a presentar el màxim de propostes possibles».

L’any passat, el parc urbà de salut va ser la proposta més votada dels pressupostos participatius de l’Ajuntament d’Avià. Un total de 107 persones van participar en les votacions telemàtiques o presencials per escollir alguna de les dotze propostes finalistes.