Blog 
Caràcters
RSS - Blog de Josep Sallent

L'autor

Blog Caràcters - Josep Sallent

Josep Sallent

Periodista de Regió7


Arxiu

 • 01
  Abril
  2018

  Comenta

  Comparteix

  Twiteja

   
  Catalunya Central Les columnes

  Ballant a Sant Esteve de les Roures

  Ho estem vivint tot. Ho estem gravant tot. Ho escriurem tot», piulava el 3-O el cap de la policia judicial de la Guàrdia Civil a Catalunya, Daniel Baena, des del seu compte oficial de Twitter. Dic oficial, perquè el diari Público va destapar que Baena feia tuits de to similar des d’un perfil fals (Tácito).

  Curiosament, des del dia que es va descobrir el seu alter ego, Baena ja no ha escrit cap altre tuit. En tot cas, sembla que s’ha complert l’amenaça d’«escriure-ho tot», però no només «tot», sinó coses que directament no van succeir. Fins i tot, en els informes, la Guàrdia Civil s’ha inventat pobles com Sant Esteve de les Roures. No sé si en aquest lloc imaginari hi deuen ballar caramelles avui, però el cert és que en un municipi de nom semblant, Sant Esteve Sesrovires, la Guàrdia Civil hi va oferir l’1-O un bon ball de bastons.

  Per això, el 3-O hi va haver manifestacions massives i pacífiques a les casernes, per la indignació per les càrregues. Un dret legítim de manifestació que la Guàrdia Civil confon amb actes violents, igual que tots els talls de carretera, legítims en un dia d’aturada general.

  Tota aquesta suposada violència descrita pel cos militar als informes ha servit d’excusa a la fiscalia i al jutge Llarena per justificar el fal·laç delicte de rebel·lió. I recordem de qui depenen orgànicament la Guàrdia Civil i el fiscal general. Ho dic per allò de la separació de poders.

   

  Compartir a Twitter
  Compartir a Facebook