L'estranya salutació entre la infanta i el Rei emèrit

La peculiar forma amb què l'emèrit i la seva filla s'han acomiadat s'ha viralitzat a les xarxes socials

La salutació del rei i la infanta

La salutació del rei i la infanta / JAVIER LIZÓN/EFE

La infanta Elena va celebrar aquest dimecres el seu 60 aniversari amb un dinar en un restaurant de Madrid que ha congregat els reis Felip i Letizia, els emèrits Joan Carles i Sofia i la majoria d'integrants de la família reial.

Es tracta de la segona trobada de la família del rei en menys de dos mesos, després de la celebració pel 18è aniversari de la princesa Leonor que va tenir lloc el 31 d'octubre al Palau del Pardo de Madrid.

A la sortida del restaurant, l'infanta Elena ha acomiadat el Rei Emèrit amb dos petons, una reverència, un gest de la creu al front del seu pare, a qui també li ha posat la mà al pit per rematar la salutació.

En aquesta ocasió, no ha assistit l'hereva al tron, que es troba al Pirineu aragonès d'exercicis de muntanya amb els cadets de l'Acadèmia General de Saragossa, ni tampoc la infanta Sofia, que va acabar les classes fa dues setmanes a l'internat de Gal·les (Regne Unit) on estudia batxillerat per l'aturada nadalenca.

Al dinar, hi van participar la infanta Cristina amb tres dels seus quatre fills -Juan, Pablo i Irene, i s'ha absentat Miguel- i els dos de la seva germana, Felipe Juan Froilán i Victoria Federica, així com la princesa Irene, germana de la reina Sofia.

La cita, que ha congregat una vintena de convidats, ha tingut lloc en un restaurant del districte de Chamartín, al costat del Passeig de la Castellana, reservat totalment per a la trobada de la família del rei.

El local va obrir les portes fa un mes i es caracteritza pels seus productes de temporada, amb un menú de 150 euros elaborat pel xef Coco Montes.

Les germanes del Rei

Entre els assistents, hi va haver la infanta Margarita, germana del rei Joan Carles; el seu marit, Carlos Zurita, la seva filla, Maria, les també cosines d'Elena de Borbó, Simoneta Gómez-Acebo, i Alexia de Grècia, a banda d'amics de l'homenatjada.

Els primers a sortir del restaurant van ser els reis, que, com quan van arribar, van anar caminant fins al Passeig de la Castellana per pujar al cotxe oficial.

Deu minuts després, ho va fer el rei emèrit, que, somrient, va dirigir unes paraules als periodistes que esperaven a la sortida: "Cal tornar a fer 60 anys per tornar-ho a celebrar".

A continuació, ha desitjat "bon Nadal a tots", sense respondre a la pregunta de si tornarà a Espanya per les festes nadalenques.

A la sortida del restaurant, l'infanta Elena l'ha acomiadat amb aquesta curiosa salutació, que va remarcar que es tracta d'una protecció cristiana i que només fa en la intimitat.

Don Juan Carlos, que el pròxim 5 de gener farà 86 anys, va arribar ahir al migdia procedent de Ginebra (Suïssa) amb la seva filla Cristina a bord d'un jet privat que va aterrar a l'aeroport de Barajas.