L'Alta i la Baixa Cerdanya preveuen engegar la temporada d'esquí el 25 de novembre

Porté Pimorens se suma a la Molina i Masella d’arrencar el curs d'aquí a dos dissabtes o abans si hi ha neu 

L’estació d’esquí de Portè-Pimorent

L’estació d’esquí de Portè-Pimorent / ARXIU PARTICULAR

Miquel Spa

Miquel Spa

Les estacions d’esquí alpí de l’Alta Cerdanya obriran, igual que ho tenen previst fer les de la part sud de la vall, el dissabte de la setmana que ve, dia 25 de novembre. Així ho han previst els responsables de les estacions, que volen avançar-se al pont de la Puríssima per tenir les instal·lacions a ple rendiment amb la primera punta turística de la temporada. 

L’estació de Porte Pimorens ha anunciat la intenció d’obrir els remuntadors el dissabte dia 25 de novembre, la mateixa data que ha previst La Molina. Masella també obrirà en els pròxims dies tant bon punt tingui el primer gruix de neu a punt. Els gestors de la Molina han anunciat també que la temporada s’allargarà fins el dia 1 d’abril del 2024. 

De moment no ha caigut cap nevada important al Pirineu i els equips tècnics de les estacions s’han limitat a posar a punt les xarxes de neu innivada. Després de les pistes de Porté, la resta seguirà el calendari d’obertura el cap de setmana següent de l’1 de desembre. Així ho han anunciat els gestors de les estacions Font Romeu Pyrénnes 2000 i Les Angles. El dia tres obrirà l’estació de Cambre d’Ase i les de Formigueres i l’estació d’esquí nòrdic del Capcir ho farà ja els dies previs a Nadal, segons ha anunciat el portal especialitzat Diari de la Neu. 

Puigmal 2.900 no obrirà

Una estació que no obrirà els remuntadors aquesta temporada és la de Puigmal 2.900. El grup d’aficionats que la va reobrir fa dos anys ha hagut de renunciar al projecte perquè no ha pogut afrontar els pagaments i una jutjat mercantil de Perpinyà n’ha dictat el tancament. L’estació, de titularitat municipal d’Er, ha viscut dos intents de reobertura des de l’any 2013, quan va tancar també per motius econòmics.  

Totes les estacions han obert el termini de compra dels forfets de temporada, els quals es poden tramitar en línia. Per la seva banda, Masella ha anunciat que a partir del dia 17 de novembre també està present al centre comercial de l’Illa Diagonal de Barcelona per tal de facilitar la compra presencial dels forfets als aficionats de la capital catalana. Igualment, els caps de setmana també te ja les oficines obertes.