Aquest és el mercat que no et pots perdre el primer dissabte de cada mes

A la Plaça Gran U d’Octubre de Santpedor, juntament amb el mercat de la rampoina, s’organitza un mercat de proximitat amb productors del territori

Santpedor organitza el mercat de proximitat amb productors del territori

Jaume Puig

Moltes vegades, tot i que ho desconeixem, ben a prop de casa s'elaboren productes de gran qualitat, ecològics i de KM 0. El consum de proximitat és una fórmula que ha anat guanyant adeptes en els últims anys. Una forma més conscient i responsable de consumir productes que genera un munt de beneficis pel planeta i el territori i, també, garanteix l’accés a l’alimentació saludable.

Posant la mirada en aquesta qüestió, l’Ajuntament de Santpedor organitza el primer dissabte de cada mes el Mercat de Proximitat a la Plaça Gran U d’Octubre. Una activitat que, entre les 10 h i les 14 h, aplega una desena de productors i artesans del Bages que ofereixen productes com embotits, formatges, verdures i roba, entre d’altres.

El mercat de proximitat se celebra el primer dissabte de cada mes

El mercat de proximitat se celebra el primer dissabte de cada mes / Cedida

“La idea sorgeix de diverses persones preocupades pel model productiu que tenim. Volíem afavorir a aquests petits emprenedors que tenim al costat de casa i, a vegades no coneixem, amb un espai on la gent pogués comprar els productes directament a aquestes persones”, explica en Ferran Ferrer, tècnic de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Santpedor.

En el mateix espai, i més enfocat a la reducció de residus a través de la reutilització, també s’hi celebra el mercat de la rampoina. En aquest cas, qui s’hi apropa pot adquirir productes de segona mà o fer intercanvis. “Els veïns i les veïnes porten coses que ja no utilitzen, però que encara poden tenir una vida útil”, assegura Ferrer. Però, també, els dos mercats compten amb activitats de dinamització com tallers i música en directe, entre d’altres. 

A l'espai també s'hi celebra el mercat de la rampoina

A l'espai també s'hi celebra el mercat de la rampoina / Cedida

Vols contribuir a un model de consum més sostenible i que afavoreix l’activitat del territori? El primer dissabte de cada mes no et pots perdre el Mercat de Proximitat de Santpedor.

Mercat de Proximitat

Quan? El primer dissabte de cada mes, entre les 10 h i les 14 h

On? A la plaça Gran U d'Octubre de Santpedor