La directora Abigail Schaaff ha iniciat el rodatge de la seva primera pel·lícula, L’home dels nassos, que s’allargarà fins a principis de març en diferents localitzacions del Bages, Moianès i Vallès. La coproducció de TV3 té de protagonistes Pablo Derqui i Ivan Benet així com Mercè Llorens, Pep Munné, Maria Molins o Jeannine Mestre. El film, que combina mitologia i memòria històrica, explora en un passat present i se serveix de l’ésser mitològic de l’home dels nassos per bastir una història que connecta els anys 30 i 60 amb la mentida i el silenci imposats durant dècades. El repartiment també inclou joves actors com Salli Diallo, Miranda Munné i Lluc Miravete.

La història se situa a l’hivern de 1968, en un petit poble de muntanya. Tres nens intenten escapar de l’anomenat home dels nassos, un ésser llegendari que captura els infants mentiders durant l’últim dia de l’any. Però ells no són els únics que el temen: les mentides del passat també es poden ensumar. 

Pel que fa al rodatge, s’està fent en indrets com el poble de Mura, l’ermita de Sant Julià d'Uixols de Castellterçol, la cova de Collsuspina, el bosc i el pont romànic de Gualba (Vallès Oriental) i la masia de Can Plantada, una de les joies del patrimoni de l'Ametlla del Vallès.  

Schaaff signa la seva opera prima després d’haver estat directora de sèries com La última, El ministerio del tiempo o Madres. Amor y vida. Filmax distribuirà la pel·lícula al cinema.

Un dels últims rodatges pels carrers de Mura es va fer el setembre de l'any passat quan es va convertir en l'escenari de la pel·lícula El mestre que va prometre el mar, dirigida per Patrícia Font, guanyadora del Goya a millor curtmetratge per Un café para llevar

Mura i el cinema

En els darrers anys, Mura s'ha convertit en una població habituada a rodatges premiats, entre els quals Pa negre, escrita i dirigida pel desaparegut Agustí Villaronga i guardonada amb 9 premis Goya. O Bruc, nominada a 12 premis Gaudí. L'any 2012 la població va acollir el rodatge de la comèdia romàntica Tres bodas de más, protagonitzada per Inma Cuesta (Águila Roja, Primos) i Martiño Rivas. La pel·lícula va tenir una bona acollida entre el públic i va ser nominada a set premis Goya.