David Trueba roda escenes del film «Saben aquell» al Centre Hospitalari de Manresa

La filmació s'ha fet aquest mes de maig amb David Verdaguer en el paper del popular humorista Eugenio

David Verdaguer com a Eugenio i David Trueba

David Verdaguer com a Eugenio i David Trueba / (c) Scott Chasserot

Redacció

El Centre Hospitalari de Manresa ha estat l’escenari, aquest mes de maig, del rodatge del nou film de David Trueba, Saben aquell, una pel·lícula sobre l’humorista Eugenio protagonitzada per David Verdaguer, com ahir confirmava la Manresa Film Office, l’oficina municipal que gestiona els rodatges a la ciutat. Una producció d’Ikiru Films -la mateixa de Las leyes de la frontera-, Atresmedia Cine i la Terraza Films.

La cinta es basa en els primers anys de la carrera del popular l’humorista i se situa a la Barcelona dels anys 60 i 70. Verdaguer es posa en la pell d’Eugenio i Carolina Yuste interpreta la Conxita, primera dona del còmic. «Aquesta és una pel·lícula sobre l’humor i la supervivència», explicava el mateix director en un comunicat d’inici de rodatge. El film està escrit i dirigit per David Trueba a partir d’un guió d’Albert Espinosa basat en els llibres Eugenio i Saben aquell que diu, de Gerard Jofra, fill del popular humorista. La pel·lícula tindrà la música d’Andrea Motis, que ha adaptat les cançons que interpreten Carolina Yuste i David Verdaguer.

L'argument

A finals dels 60, Eugenio Jofra, un jove joier coneix la Conxita a un autobús i se n’enamora. Els dos comencen una història d’amor. Ell aprèn a tocar la guitarra per acompanyar-la en la seva carrera musical i haurà de lluitar amb la seva por escènica. Quan la Conxita s’ha d’absentar durant dues setmanes de Barcelona, convenç l’Eugenio que faci les actuacions ell sol. En poques setmanes, es converteix en un fenomen de l’humor underground de la ciutat.

Completen el repartiment Pedro Casablanc, Marina Salas i Ramon Fontserè amb diversos personatges que formaven part de l’entorn professional de l’Eugenio i que s’interpreten a ells mateixos.