Queralt Solé i Jordi Oliva faran dues xerrades sobre la guerra civil, a Manresa

Els historiadors tractaran sobre les fosses comunes i el cost humà del conflicte en el marc de l'exposició vigent al Museu fins al 15 de novembre

L'exposició es pot visitar a la sala del claustre del Museu de Manresa

L'exposició es pot visitar a la sala del claustre del Museu de Manresa / EDUARD VEGA

Redacció

Els historiadors Queralt Solé i Jordi Oliva impartiran dues conferències en el marc de l'exposició "On són? 85 anys d'exhumacions de fosses comunes de la Guerra Civil a Catalunya", que es pot veure fins al 15 de novembre al Museu de Manresa. Les xerrades, obertes al públic, tindran lloc a la Sala del Claustre de l'equipament ubicat a l'antic col·legi de Sant Ignasi de la capital bagenca.

El dijous 2 de novembre, a les 19 h, Queralt Solé parlarà del motiu que dona títol a l'exposició -de la qual n'és la comissària- i farà una visita guiada a la mostra. Per la seva part, Jordi Oliva farà el dimarts 7 de novembre (19.30 h) la xerrada El cost humà de la Guerra Civil a Catalunya. Un nou estat de la qüestió, en un acte que tindrà la participació de l'Associació Memòria i Història de Manresa sobre les dades del cost humà a la ciutat.

L'exposició sobre les fosses comunes és un projecte produït per la Direcció General de Memòria Democràtica i la Direcció General de Difusió de la Generalitat de Catalunya, i es pot visitar a la sala del claustre del Museu de Manresa. Amb entrada lliure, els horaris són: de dimarts a divendres, de 10 a 14 h (visites concertades); els dissabtes, de 10 a 14 h i de 17 a 20 h; i els diumenges, de 10 a 14 h.