Elena Gadel: «Ens agrada la complicitat que es genera a l’escenari amb 'Les dones de la meva vida'»

La cantant i actriu actua avui amb la guitarrista Marta Robles al celler Abadal

El vi triat per maridar amb la música és l’Abadal Alba: «Brillant, expressiu i delicat»

ElenaGadel i Marta Robles

ElenaGadel i Marta Robles / Imatge promocional

Susana Paz

Susana Paz

Amb la Marta Robles heu creat un espectacle en què recupereu cançons de dones que admireu, com Mayte Martín, Maria del Mar Bonet o Clara Peya. D’on neix «Les dones de la meva vida»? 

El projecte neix d’un cicle de concerts contra la violència masclista que es va crear a Luz de Gas. La Gemma Recoder, de la sala, va contactar amb nosaltres i ens va dir que li agradaria molt que féssim un concert. La Marta i jo ens anaven perseguint feia molt de temps amb la intenció de crear un projecte plegades i aquesta va ser la millor excusa. A partir d’aquesta proposta vam crear un repertori d’artistes que ens agradaven tant per la música que feien com pel seu discurs, que ens agradaven com a professionals i com a persones. 

Com van fer la tria?

No havíem de complir cap requisit més enllà de ser cançons que ens agradessin o de dones creadores o intèrprets que ens enamoressin i que representessin alguna cosa especial en la nostra vida o en la nostra carrera. I cadascuna va aportar el seu granet de sorra.

A més de la música, que us uneix amb la Marta Robles? L’admiració? La complicitat?

Jo coneixia molt Las Migas, sabia que ella era la capitana del grup i admirava la seva capacitat de crear un projecte tant bonic; la seva capacitat com a empresària i la seva capacitat musical. Sí, en certa manera ens admirem l’una a l’altra i ens agrada la complicitat que es genera a l’escenari. De vegades estic cantant i quan la miro i veig que la tinc al costat se’m desperta una emoció molt especial.

Què trobarà el públic bagenc que us descobreixi avui?

Jo crec que reviurà cançons de dones, per a ells i per a elles, importants. De dones que ja no hi són i de contemporànies nostres. El  públic reconeixerà moltes d’aquestes cançons i les escoltaran passades pel nostre sedàs: Una cançó que ja t’agrada a través de la nostra manera d’interpretar-la i de comunicar-la. Jo crec que són dos ingredients preciosos per dir: me'n vaig a veure aquest concert!

Serà la segona vegada que participi en l’Abadal Music Fest. Va estrenar-lo amb Manu Guix. Què li atrau d’aquesta proposta? 

El lloc, que és molt especial i la sensació que vaig tenir la primera vegada. Tinc ganes de reviure -la. Crec que serà preciós, guitarra i veu en aquell marc tant bonic. És gairebé un paradís.