L'agència S&P manté el rating sobre Grifols tot i les acusacions de Gotham i defensa que té liquiditat per al pròxim any

Un informe avisa que noves acusacions podrien afectar negativament la farmacèutica catalana

Detall de l'estand de Grífols al congrés Biospain de Barcelona

Detall de l'estand de Grífols al congrés Biospain de Barcelona / Aina Martí

ACN

L'agència de qualificació creditícia S&P manté el rating sobre Grifols en 'B+' malgrat les acusacions de Gotham City. En un informe publicat aquest divendres, S&P assegura que la farmacèutica catalana té liquiditat suficient per als pròxims dotze mesos i ho atribueix a la "recuperació global" del mercat del plasma i a la venda del 20% de la xinesa Shangai RAAS. Ara bé, el document també avisa que si es publiquen noves informacions, podrien suposar un impacte negatiu a la multinacional. "Més acusacions infundades de baixistes podrien afectar el sentiment del mercat a curt termini i això podria afectar a la posició de Grifols en els mercats de crèdit", apunta el document de l'agència.

"Això es podria traduir en dificultats per a Grifols per accedir al mercat de capitals de deute, amb possibles impactes en la seva liquiditat", agrega. S&P detalla que preveu que durant el 2024 el marge de l'Ebitda ajustat es mantingui proper al 22%, enfront del 18% del 2023. 

Millenium torna a elevar la seva posició baixista a Grifols

Precisament aquest divendres el fons Millenium International Management ha tornat a elevar la seva posició baixista a Grifols, cosa que vol dir que especula amb la seva caiguda a borsa. Després que dimecres aflores una participació del 0,53%, dos dies després la seva presència en el capital de la farmacèutica catalana ja ascendeix al 0,66%.

TEMES