Part dels pagesos que continuaven a Barcelona tornen a casa, però avisen que "això no s'acaba aquí"

Uns 2.000 tractors s'han desplaçat fins al centre de la capital catalana en una mobilització històrica

Una part important dels agricultors torna cap a casa però alguns decideixen passar la nit a Barcelona

Col·lapse a la sortida de Barcelona aquest dijous al matí per la tornada de tractors a casa

Col·lapse a la sortida de Barcelona aquest dijous al matí per la tornada de tractors a casa / Salus Monteagudo

Arnau Martínez (ACN)

Un grup de pagesos que ha passat la nit a Barcelona amb els tractors ha iniciat una marxa lenta pel centre de la ciutat en direcció al Parlament. La seva intenció es reunir-se amb la presidenta de la cambra, Anna Erra, que té previst atendre’ls.

Un altre grup de pagesos que també ha passat la nit a la ciutat, però, ha optat per tornar cap a casa des de Diagonal. Els manifestants, però, tot i abandonar en la seva majoria aquest dijous la capital, afirmaven ahir al vespre després d'una assemblea que "la lluita continua; això no s'acaba aquí".

En directo

Per la presència dels tractors, la calçada central d'aquesta via està tallada en sentit entrada des de la B-23 a la plaça Francesc Macià. El Servei Català de Trànsit (SCT) ha demanat precaució per les afectacions que es puguin registrar a l'AP-7, l'A-2, la C-58 i la C-16 i la C-17 per aquestes marxes lentes de tornada.

David Mascort diu que es reunirà amb la pagesia els pròxims dies

ACN

Una part important dels més de 2.000 pagesos que aquest dimecres van dur els tractors a Barcelona per reivindicar millores al sector va optar per abandonar la capital catalana, davant l'avís que havien de treure els vehicles a les sis del matí o serien multats. Entre els que van decidir quedar-s'hi hi havia principalment els que van viatjar de més lluny, per exemple la zona de l'Ebre.