Vox guanya amb més del 50% dels vots a Sant Jaume de Frontanyà

Al segon poble més petit de Catalunya, 6 dels 11 electors han donat suport a la formació d'extrema dreta

L'alcalde atribueix la victòria del partit de Santiago Abascal a motius xenòfobs

Redacció

Victòria clara de Vox a Sant Jaume de Frontanyà. El partit liderat per Santiago Abascal ha aconseguit 6 dels 11 vots que s'han fet al municipi, el segon més petit de Catalunya, aconseguint així més del 50% dels vots. L'alcalde, Manel Anselmo (PSC), atribueix el triomf de l'extrema dreta als fets que van ocórrer al poble a mitjans de juny quan un home va disparar amb una arma de caça carregada de perdigons el seu fill i regidor de l'Ajuntament de Sant Jaume, Nil Anselmo. 

La segona força més votada ha estat el PSC, amb dos vots, mentre que ERC, Junts i PP han aconseguit un únic vot cada un. La participació ha sigut del 52,17%, gairebé 16 punts inferior que a les anteriors generals, quan va vèncer ERC amb 5 vots. De fet, en aquella ocasió Vox no va aconseguir el suport de cap elector a Sant Jaume de Frontanyà, fet que contrasta amb els resultats d'enguany.

A les eleccions municipals celebrades el passat mes de maig, a Sant Jaume de Frontanyà només s'hi va presentar la candidatura del PSC, que va obtenir tres regidors amb un total de 9 vots.