Meritxell Soler s'infiltra entre les kenianes i fa tercera a la mitja marató d'Hamburg

La santjoanenca entra a meta amb un registre d'1.11.56 en un circuit exigent i demostra que la preparació per la marató dels Mundials va per bon camí

Meritxell Soler, al pòdium entremig de les rivals kenianes

Meritxell Soler, al pòdium entremig de les rivals kenianes / ARXIU PARTICULAR

Toni Mata i Riu

La fondista santjoanenca Meritxell Soler ha demostrat aquest matí que la preparació per a la marató dels Mundials d'atletisme, que tindran lloc a finals d'agost a Budapest, va per bon camí. L'atleta de l'Avinent Manresa i Puma s'ha classificat en tercera posició a la Mitja Marató d'Hamburg amb un temps d'1.11.56, superada només per la medallista de bronze en la marató dels darrers Mundials d'Eugene 2022, la keniana nacionalitzada israeliana Lonah Chemtai Salpeter (1.10.05), i la també keniana Naom Jebet (1.10.06).

Soler té un millor registre en la distància d'1.10.36, que va assolir l'any passat en el circuit planer de Sevilla. El d'Hamburg presentava dificultats altimètriques a l'inici i al final, fet que el convertia en un traçat exigent, i la cursa s'ha disputat amb una temperatura de 22 graus. Soler ha firmat una altra destacada actuació, amb un registre sensiblement inferior al que va aconseguir fa cinc setmanes a Santander en el Campionat d'Espanya de la disciplina, on va fer cinquena en el còmput individual i va liderar la conquesta de la plata per equips juntament amb Mercè Guerra i Mireia Guarner.

La corredora de Sant Joan de Vilatorrada ha gestionat bé l'esforç i ha regulat el ritme fins el punt que en el quilòmetre 17 ha pogut atrapar la keniana Janet Ruguru. Entre les cinc primeres classificades, quatre kenianes i la bagenca entremig.