BÀSQUET

Ricard Casas porta la selecció de Bahrain al Preolímpic

El tècnic manresà guanya el pre-classificatori asiàtic i disputarà amb el seu nou equip el torneig que repartirà places pels Jocs de París

Ricard Casas marca jugada en un dels partits del torneig que es disputa a Síria

Ricard Casas marca jugada en un dels partits del torneig que es disputa a Síria / FIBA

Redacció

El tècnic manresà Ricard Casas ha assolit el seu primer èxit amb la selecció de Bahrain: guanyar el Torneig Classificatori per disputar el Preolímpic que es disputarà l'any vinent i que repartirà diverses places per als Jocs de París 2024. El reconegut ex-entrenador del Bàsquet Manresa i de seleccions com Veneçuela, Angola i Egipte va signar un contracte per mig any amb la federació del país del golf Pèrsic i, després de la quarta jornada de la competició que s'està jugant a Damasc (Síria), ja ha aconseguit el primer lloc definitiu i, per tant, el dret a ser present a la segona i última competició classificatòria per la cita olímpica.

En una entrevista publicada per aquest diari fa unes setmanes, Casas va explicar que "he signat un contracte de sis mesos, que era el que m’interessava. Tampoc no m’interessava més, és un bon temps, i aniré a viure allà. Afrontarem diversos campionats com el classificatori preolímpic, els classificatoris per a la Copa d’Àsia i un altre campionat." L'aventura a Bahrain és una osca més en la trajectòria d'un tècnic que sempre ha acceptat nous reptes i ha entrenat no tant sols arreu de l'estat espanyol sinó també en altres destins estrangers.

El Torneig Classificatori de Síria va començar dissabte passat per Bahrain amb una clara victòria de quinze punts de marge (89-74) sobre Síria, un primer èxit al qual van seguir els triomfs contundents contra Kazakistan (67-104), l'amfitriona Síria (60-91) -un país en guerra des de fa més d'una dècada-, i Indonèsia (95-70), un resultat aquest darrer que, unit al 92-75 amb que Aràbia va derrotar l'Índia, atorgava el liderat a Bahrain i el bitllet per al Preolímpic. El conjunt que entrena Ricard Casas ha tancat avui dijous la seva participació en el torneig precisament contra l'Índia, amb la feina ja feta i una altra victòria, en aquest cas per 66-79.

El veterà Dwayne Chism és una de les estrelles de l'equip de Bahrain

El veterà Dwayne Chism és una de les estrelles de l'equip de Bahrain / FIBA

En el decisiu partit davant d'Indonèsia, van destacar en les files de l'equip de Casas jugadors com Dwayne Chism, un veterà ala-pivot d'origen nord-americà, amb 20 punts, 11 rebots i 5 pilotes recuperades; Muzamil Hamooda, amb 17 punts, 10 rebots i 3 triples; i Mustafa Rashed, amb 18 punts.

Bahrain no jugarà el Campionat del Món que s'iniciarà el divendres de la setmana vinent, dia 25 d'agost, precisament en tres països d'Àsia: Indonèsia, el Japó i les Filipines. El Mundial repartirà una plaça del continent asiàtic per París 2024, l'altra sortirà dels Preolímpics que es jugaran probablement la primavera de l'any vinent en seus encara per designar.

L'afició al bàsquet no té fronteres

L'afició al bàsquet no té fronteres / FIBA