FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

El CE Manresa oficialitza les incorporacions del central Antonio Bioque i del lateral esquerre David Pons

Per completar la plantilla, el conjunt blanc-i-vermell encara podria fer-se amb els serveis d'un mitja punta o d'un davanter abans del tancament del mercat estiuenc de fitxatges

El jove lateral esquerre David Pons ha sorprès per la seva maduresa i clarividència tàctica

El jove lateral esquerre David Pons ha sorprès per la seva maduresa i clarividència tàctica / ARXIU/JORDI BIEL

El fitxatge del central Antonio Bioque i del lateral esquerre David Pons, la dotzena i la tretzena incorporacions efectuades per al nou curs esportiu, permet al Centre d'Esports Manresa tancar la línia defensiva amb la qual el conjunt blanc-i-vermell afrontarà el segon exercici consecutiu a la Segona Divisió RFEF. Ambdos futbolistes han desenvolupat tota la pretemporada a les ordres de Xavi Corominas i, d'un temps ençà, només els tràmits burocràtics impedien fer oficial el seu compromís amb l'entitat manresana.

El prometedor lateral esquerre David Pons, de 19 anys, va completar la seva etapa formativa, la temporada passada, al juvenil A de la UE Cornellà (Divisió d'Honor Juvenil). Va iniciar la pretemporada amb el CE Manresa com un futbolista més del primer equip. Malgrat això, el lateral havia d'arribar a un acord definitiu amb el seu club de procedència sobre algunes de les condicions de la seva cessió al club blanc-i-vermell. Aquesta ha estat la circumstància que ha impedit que l'anunci de la seva incorporació es produís anteriorment. David Pons ha sorprès per la seva inusual maduresa, solidesa defensiva i intel·ligència tàctica durant els partits de preparació que ha jugat fins ara i competirà per la titularitat a la banda esquerra de la defensa del degà del futbol manresà amb Àlex Iglesias.

Per la seva banda, el central Antonio Bioque, de 22 anys, es va incorporar a prova a la dinàmica de treball de la formació entrenada per Xavi Corominas. La seva regularitat i contundència defensives han convençut el tècnic barceloní i, després del partit jugat a les instal·lacions del Royalverd Training Center contra la UD Eivissa (Primera Divisió RFEF), es van començar a negociar les condicions del seu fitxatge. Antonio Bioque serà el setè jugador sub-23 del primer equip del CE Manresa i tindrà fitxa del filial de l'entitat, la UE Sant Pau, una decisió que permet als membres del cos tècnic del primer equip blanc-i-vermell tenir una fitxa lliure per si abans del tancament del mercat de fitxatges estiuenc, el proper divendres, 01 de setembre, sorgeix la possibilitat de concretar la cessió d'un mitja punta o d'un davanter provinent d'una formació de superior categoria.

Després de militar al juvenil A del Deportivo Alabès (Divisió d'Honor Juvenil), Antonio Bioque va tancar la seva etapa formativa al CF Damm, formació de la mateixa categoria (temporada 2019-20). L'enrevessat curs esportiu 2020-21, el central badaloní va defensar la samarreta de tres equips: el CD Praviano (Astúries), el FC Vilafranca i la UE Llagostera B. El següent exercici, Antonio Bioque va ser titular indiscutible a un competitiu FC Vilafranca (Tercera Divisió). Les seves bones prestacions van propiciar el seu fitxatge per la Penya Esportiva Sant Jordi de Sant Josep de sa Talaia (Eivissa), el filial del CD Eivissa Illes Pitiüses, formació en la qual, la temporada passada, va tornar a palesar les seves habilitats.

Així doncs, el CE Manresa afrontarà demà, a l'estadi del Congost, a partir de les 18.30 hores, el darrer partit de preparació de la pretemporada contra l'Inter Club Escaldes, tricampió de la lliga andorrana de Primera Divisió, amb vint-i-dos futbolistes a la plantilla del primer equip: els porters Òscar Pulido i Héctor Hurtado; els defenses Dani Reina, Yaya Sidibé, Antonio Bioque, Mohamed Djitté Moha, Yeray Izquierdo, Nacho Pastor, Àlex Iglesias i David Pons; els migcampistes Marc Cuello, Nil Garrido, Marc Martínez, Álex Sánchez i Martí Soler, i els mitges puntes o davanters Alpha Bagayoko, Tom Diawara, Enric Baquero, Carlos Gilbert, Omar Ouhdadi, Javi López i Álex Pachón.