BÀSQUET / LLIGA ENDESA

El Baxi vol esquerdar la muralla

Els manresans juguen diumenge al migdia a la pista d’un UCAM Múrcia que per Pedro Martínez té una defensa «excel·lent»

Devin Robinson tira a cistella en el partit contra el Granada

Devin Robinson tira a cistella en el partit contra el Granada / ARXIU/JOAQUIM ALBERCH/ACB PHOTO

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

El Baxi Manresa es veurà demà diumenge al migdia (12.30 h) les cares amb l’UCAM Múrcia en un duel entre dos rivals que formen part de l’ampli grup d’equips que porten 4 victòries i 3 derrotes després de les set primeres jornades de la Lliga Endesa. Sense Jou ni Vaulet, baixes de llarga durada, ni la possibilitat de fer jugar Coulibaly perquè s’ha lesionat a la mà, el conjunt de Pedro Martínez sortirà al parquet del Palacio de Deportes conscient de la dificultat de topar amb un contrincant que és «excel·lent» en defensa. «Serà difícil competir contra ells, però caldrà intentar-ho», va apuntar el tècnic de la banqueta blanc-i-vermella en la prèvia del matx.

UCAM MÚRCIA-BAXI MANRESA

Diumenge, 5 de novembre. A les 12.30 h.

Retransmès per Movistar+Deportes.

UCAM Múrcia: Hakanson, Ennis, Sant-Ross, Sleva, Birgander -cinc inicial-, Caupain, McFadden, Jelinek, Kurucs, Radovic, Sakho i Diagne. Entrenador: Sito Alonso.

Baxi Manresa: Pérez, Badiou, Sagnia, Robinson, Geben -cinc inicial-, García, Taylor, Williams, Valtonen, Steinbergs, Oriola i Zohore. Entrenador: Pedro Martínez.

Àrbitres: Antonio Conde, Jorge Martínez i Vicente Martínez.

Davant d’una sèrie de cinc partits dels quals quatre tindran lloc lluny del Nou Congost (a Andorra, Vitòria i Màlaga, a més del d’avui), Martínez considera que «de moment només hem de pensar en el Múrcia i fer com el Simeone», en referència a la famosa sentència sobre la importància d’anar partit a partit i no anticipar els següents. «L’UCAM és excel·lent en defensa, i a casa molt més que a fora, com gairebé tots, és un equip que juga agressiu, defensa amb molta pressió, són molt bons en el rebot d’atac», va explicar Martínez: «no estàs gaire còmode jugant contra ells, perquè pressionen la pilota, són proactius; contra el Girona van fer una zona press a tota pista que els va donar bon resultat». L’entrenador va insistir en la capacitat defensiva del conjunt de Sito Alonso, però alhora va advertir que «en atac també són bons, tenen molt talent amb jugadors com Hakanson, Ennis, Sant-Ross, Birgander i Diagne».

El Baxi té tots els efectius llestos per al combat de Múrcia, excepte les baixes ja conegudes de Jou i Vaulet. L’últim caigut és Ladji Coulibaly, que «estarà unes setmanes fora per un problema a la mà, el perdem per la dinàmica d’entrenaments». El jove ala-pivot encara no ha debutat enguany a la Lliga Endesa.

Vells coneguts

Preguntat per si el fet que els murcians tinguin molts jugadors amb experiència a l’ACB facilita l’anàlisi del partit, el tècnic català del Baxi hi va treure transcendència. Tenir bons jugadors, va dir, «els ajuda a ells». Hi ha el cas, però, del base Troy Caupain: «és un bon jugador, el coneixem de quan ens vam enfrontar al Darussafaka, però li està costant adaptar-se a la lliga ACB, és normal en els jugadors nous, de l’equip que siguin».  

Pedro Martínez va reconèixer que les baixes han influït en la dinàmica de l’equip. «Ens hi hem d’adaptar, és el que hi ha», va comentar: «quan tens una baixa i és per un període breu, l’adaptació és mínima, però quan la lesió és de llarga durada t’has d’adaptar, algun jugador ha de canviar de posició, canviem algun moviment». Les absències també perjudiquen la bona dinàmica de la preparació: «perdem qualitat a l’entrenament, avui per exemple ens hauria agradat poder entrenar amb més gent, per entrenar més fort i sense tant cansament, però és el que hi ha, són coses que passen, però no només a nosaltres sinó també als nostres rivals».

Alhora, Martínez va admetre que «ens agrada més jugar a la tarda», en referència als nombrosos partits que l’equip està disputant en horari de migdia. «Si els ho preguntes als jugadors, segur que et diran això, i jo penso el mateix. I segur que els aficionats també ho prefereixen, pot ser que n’hi ha que hagin sortit el dia abans», va concloure, entre reivindicatiu i divertit, el tècnic del Baxi Manresa abans de disputar un altre partit a l’hora del vermut.

Sito Alonso: «el Baxi té els jugadors idonis al seu estil»

Després de batre amb contundència l’Igokea bosni per 72-47 a la Champions, Sito Alonso va dir abans de rebre el Baxi que «l’equip està bé, va fer molt bé les rotacions, sense que ningú jugués molt minuts, però els que van jugar van ser intensos, arribem molt bé al diumenge». Sobre el Manresa, el tècnic murcià va declarar que «ha trobat jugadors idonis a l’estil que volen realitzar i ho executen d’una forma perfecta». I va continuar dient que «tenen un estil de joc molt clar, no renuncien mai a tirar en els primers segons, mouen la pilota molt bé, ...». A més, «és difícil jugar contra ells perquè no canvien de manera de jugar segons com vagi el marcador».