Atletisme

L'equip sub-18 masculí del JAB de Berga obté el subcampionat català de cros i correrà l'estatal

L'entitat va poder celebrar també la victòria en els sub-20 de Gonçalo Sousa i la tercera plaça absoluta de Toni Baños

Arpal, Pujols, Garcia i Vázquez, subcampions catalans de cros sub-18

Arpal, Pujols, Garcia i Vázquez, subcampions catalans de cros sub-18 / JA Berga

Redacció. Berga

El JAB de Berga va aconseguir tres medalles en els Campionats de Catalunya de cros per clubs que es van celebrar a Vic. Una d'elles va ser per a la formació sub-18 la qual, a més, es va classificar per al Campionat d'Espanya que s'ha de celebrar els propers 18 i 19 de novembre a Sòria. A part d'aquest podi, hi va haver una victòria individual de Gonçalo Sousa de l'equip sub-20 i un bronze de Toni Baños en la competició individual.

Així, l'equip sub-18 va estar format per Alex Garcia, que va ser 13è, Arnau Pujols (16è), Biel Vázquez (24è) i Raúl Arpal (26è). Cap d'ells no va estar entre els deu primers, però l'actuació grupal els va dur al podi per darrere del Barça, que va col·locar els seus corredors en primer, quart, sisè i setè llocs. Els berguedans van fer 79 punts, molt per davant del Canovelles (121), que va completar el podi.

A més de la segona posició de la formació sub-18, hi va haver una victòria parcial individual, la de Gonçalo Sousa en els sub-20, que va fer un temps de 18.48 i va superar de sis segons el blaugrana Pol Seriñana. En la mateixa cursa, els germans Pol i Guim Camprubí van ser 24è i 36è.

Gonçalo Sousa, al capdamunt del podi de la categoria sub-20

Gonçalo Sousa, al capdamunt del podi de la categoria sub-20 / JA Berga

El tercer podi va correspondre a Toni Baños, que va quedar tercer amb un registre de 25.02, en una cursa guanyada per Xavier Badia, del Xafatolls. Pel que fa a la resta de participants, Víctor Aguilera va quedar 29è, Josep Arnal, 37è i Oscar Rodríguez, 55è i es va quedar quart per formacions.

En la competició femenina, Clàudia Sabata va ser la millor, en la 19a posició, amb Foix Montaner 22a i Sara Roca, 27a. També van competir Núria Cascante (30a), Eva Palma (34a) i Su Rodríguez (35a). La formació va ser cinquena.

De la resta de la participació berguedana en el campionat, destaquen alguns llocs entre els deu primers. És el cas de Foix Montaner, que va ser setena en la categoria sub-23, i Sara Roca, desena en el seu grup d'edat.

En els sub-14, Maria Plakanova va quedar desena i Marta Mellado, onzena. Pel que fa a la categoria sub-10, amb una vuitena posició de l'equip, Arlet Mateos va destacar amb l'onze lloc final. Les sub-18 femenines també van ser sisenes, amb Aina Civil (26a) com la millor representant.