Bàsquet/Lliga Femenina

El Cadí encara té possible anar a la Copa però el descens no s'allunya

Les urgellenques necessiten guanyar els tres partits que li queden per acabar la primera volta per entrar al torneig, però tenen el penúltim a només dos triomfs

Les jugadores del Cadí van donar suport a la lesionada Montse Brotons

Les jugadores del Cadí van donar suport a la lesionada Montse Brotons / FEB

Jordi Agut

Jordi Agut

La igualtat a la zona mitjana i baixa de la Lliga Femenina de bàsquet és tan gran que un equip com el Cadí la Seu pot estar pendent d'entrar a la Copa de la Reina i, al mateix temps, estar patint per no caure a zona de descens. De fet, hi ha la mateixa distància entre les dues situacions. Les urgellenques van obtenir dissabte la sisena victòria del curs, després de derrotar un rival directe, l'Hozono Global Jairis, per 69-60. Aquest fet provoca que estigui a una sola victòria del vuitè classificat, el Durán Ensino, quan falten tres jornades per al final de la primera volta. Al mateix temps, però, el penúltim, el Celta, va vèncer per 53-61 a la pista d'un Bembibre que és últim amb cap victòria i que sembla sentenciat. Les gallegues empaten amb el Gran Canària a quatre triomfs, a dos del Cadí i marcant la línia del descens, motiu pel qual les jugadores de Fabián Téllez no es poden despistar.

El fet cert és que la setmana ha estat molt positiva per al Cadí, que va deixar sentenciada l'eliminatòria de l'Eurocup Women contra el Castors Braine belga per 62-84 i l'acabarà de rematar dimecres al Palau d'Esports. Aquest fet l'ha de permetre guardar forces per al partit de dissabte (18 hores) a la pista de l'IDK Euskotren. Una victòria provocaria que encara tingués opcions d'atrapar el Durán Ensino i anar a la Copa. Una derrota provocaria que aquestes gairebé es diluïssin.

I és que el Cadí té un final de primera volta complex. Ha de visitar un IDK que és sisè i està fent un bon any. Després, rep a casa un Spar Girona que aquesta setmana ha caigut per 60-78 contra l'Estudiantes i que no és, ni de lluny, el de les últimes temporades, però que ocupa el quart lloc. En l'última jornada de la part inicial de la competició visita un Araski que té els mateixos triomfs, cinc. El problema és que l'Ensino encara ha de rebre el Bembibre, en una victòria que es dona per feta. La part positiva és que el Cadí té un bàsquet average molt millor que l'equip de Lugo.